Події
10 жовтня 2017
Суд дозволив слідчим виїмку даних із банківських карт у справі Саакашвілі
Крім того два аналогічних клопотання слідчих, щодо доступу до ще двох карток суд не задовольнив.
news-image

Галицький районний суд Львова надав слідчим ГУ НП у Львівській області тимчасовий доступ до інформації про три банківські карти, з яких здійснювалася оплата квитків на потяг "Інтерсіті" у справі про прорив кордону України прибічниками грузинського політика Міхеіла Саакашвілі. Відповідні ухвали суду опубліковані у Єдиному реєстрі судових рішень, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Зокрема, суд трьома окремими ухвалами дав дозвіл слідчим на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю ознайомлення та проведення вилучення (виїмки) інформації, щодо повного номеру банківських карток ПАТ КБ "Приватбанк", з яких здійснювалася оплата, а також всіх документів які підтверджують продаж-покупку проїзних документів, на потяг ПАТ "Укрзалізниця" Інтерсіті №715Л "Пшемисль-Львів".

"Слідчий обґрунтовує клопотання тим, що 10 вересня 2017 року о 19 годині 55 хвилин на території міжнародного автомобільного пункту пропуску "Шегині", що в с. Шегині Мостиського району Львівської області, невстановлені особи в кількості близько 500 осіб, здійснили прорив державного кордону України із ОСОБА_4, в обидві сторони, при цьому, вчинили опір працівникам прикордонної служби, а в подальшому, вже на території с. Шегині, Мостиського району, Львівської області, вказані вище особи, вчинили опір працівникам поліції, з метою повернення на територію України Міхеіла Саакашвілі", - йдеться в ухвалі суду.

Слідчий також зазначає, що повернення на територію України Саакашвілі планувалося на потязі ПАТ "Укрзалізниця" Інтерсіті №715Л "Пшемисль-Львів", який з невстановлених причин не відбув зі станції "Пшемисль". Крім того два аналогічних клопотання слідчих, щодо доступу до ще двох карток суд не задовольнив.

Читайте також: 10 громадянам Грузії заборонили в’їзд до України після прориву у «Шегинях»
Читайте також: «Прорив Саакашвілі»: поліція хоче доступ до матеріалів Громадського ТБ