Війна
10 жовтня 2017
Командири російських бойовиків на Донбасі наказують вести вогонь задля провокації сил АТО
На ці обстріли залучають і знімальні групи підконтрольних ЗМІ.
news-image

На тимчасово окупованій території Донбасу бойовики надалі приховано продовжують планувати і здійснювати вогневі провокації проти українських військ. Ці провокації на відео фіксують підконтрольні бойовикам ЗМІ.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів "наказу про заборону застосування зброї", російсько-окупаційне командування так званого 2 армійського корпусу видає окремі розпорядження про обстріли з метою відкриття вогню у відповідь", – пояснили у штабі АТО.

Зазначається, що часто ці провокації бойовики синхронізують з маршрутами та часом пересування представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На ці обстріли залучають і знімальні групи підконтрольних ЗМІ. Про тотальний контроль свідчить і той факт, що представники контррозвідки ФСБ Росії перевіряють усі відзняті сюжети, аби не допустити потрапляння в ефір кадрових російських військових, – зазначили у штабі АТО.

Відтак, за даними штабу, вночі бойовики обстріляли зі стрілецької зброї і протитанкового гранатомету позиції сил АТО біля Кримського та станції Донець.

Окрім того, вдень терористи обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї укріплення українських військових у районі Авдіївської промзони. А біля Пісків бойовики застосовували озброєння БМП.

Також терористи майже годину вели вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новотроїцького. Українські бійці жорстко відповіли ворогу з піхотного озброєння.

Читайте також: Російські терористи 6 разів відкривали вогонь по українських позиціях, - штаб
Читайте також: Терористи зосередили обстріли на Донецькому і Луганському напрямках, - повідомляє штаб АТО