Суспільство
11 жовтня 2017
Вища рада правосуддя звільнила суддю, яка вела справи проти «автомайданівців»
Мова йде про справи часів Майдану.
news-image

Суддю Херсонського міського суду Ірину Котьо звільнено з посади. Так вирішила Вища рада правосуддя під час засідання після відповідного розгляду її скарги, передає «Є!».

Ще в квітні 2017 року дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади. Суддю Ірину Котьо звинуватили у "скоєнні істотного дисциплінарного проступку, несумісного зі статусом судді, що є підставою для звільнення з посади судді".

Мова йде про справи часів Майдану, коли суддя на півроку позбавила права керування автомобіля громадянина Павленка на підставі лише рапорту, без присутності самого підозрюваного, який просив про перенесення розгляду. Окрім того, суддя відмовилася залучити свідків до розгляду справи, не було протоколу про адміністративні правопорушення.

Варто зазначити, що в справі йшлося про те, що Павленко порушив правила у Межигір’ї (Київська область) 29 грудня 2013 року. Хоча сам Павленко стверджував, що в цей час він був у Херсоні.

Скаргу на суддю написав голова ГС "Українська спілка Автомайдан" Михайловський.

Після рішення про звільнення у квітні 2017 року, суддя Ірина Котьо подала скаргу до Вищої ради правосуддя. Однак ВПР ухвалила звільнити суддю з посади.