Суспільство
11 жовтня 2017
Інспекція ГПУ викрила в Закарпатті вісім залів гральних автоматів і встановлює причетність до них правоохоронців
Луценко: Якщо місцевий прокурор не бачить нелегальної вирубки та гральних автоматів – значить, він не працює.
news-image

10 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко, перебуваючи з робочою поїздкою у Закарпатській області, поставив низку запитань керівнику Тячівської місцевої прокуратури через численні скарги жителів району на діяльність незаконних гральних закладів за пасивності прокуратури, а також щодо "кришування" незаконного бізнесу правоохоронними органами. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Є!».

У Генпрокуратурі повідомили, що Генеральна інспекція провела обшуки на території району, виявивши вісім залів, у яких незаконно функціонують 90 гральних автоматів. Працівники Генеральної інспекції Генпрокуратури супроводили прокурора Тячівської місцевої прокуратури в Ужгород для проведення необхідних слідчих дій.

Під час зустрічі з колективом Тячівської місцевої прокуратури генеральний прокурор зазначив, що в місті проживає 10 тис. осіб, однак прокурори не помічають, що працюють гральні заклади.

Якщо місцевий прокурор не бачить нелегальної вирубки та гральних автоматів – значить, він не працює. Якщо кримінальних проваджень немає, то за що ви отримуєте заробітну плату? – заявив Луценко працівникам місцевої прокуратури.

ГПУ відкрила досудове розслідування стосовно керівництва місцевої прокуратури за підозрою у зловживанні владою або службовим становищем.

Перевіряється факт причетності керівника Тячівської місцевої прокуратури Закарпатської області на предмет зловживання своїм службовим становищем з метою особистого збагачення, систематичного одержання неправомірної вигоди за покривання протиправної діяльності у сфері грального бізнесу, – повідомили в Генпрокуратурі.

Слідчі Генеральної інспекції вилучили гральні автомати з незаконних гральних залів, а також сервери, які забезпечують їхню роботу. За місцем проживання та у службовому кабінеті керівника Тячівської місцевої прокуратури провели обшуки.