Події
12 жовтня 2017
Василь Грицак заявив про злочин президента Петра Порошенка, - Гриценко
11 жовтня під час брифінгу Василь Грицак зазначив, що у СБУ немає засобів для керування антитерористичною операцією на Донбасі.
news-image

Колишній міністр оборони (2005 – 2017 роки) та голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони (VI скликання, 2007-2012 роки) Анатолій Гриценко вважає, що очільник СБУ Василь Грицак заявив про злочин президента Петра Порошенка.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

11 жовтня під час брифінгу Василь Грицак зазначив, що у СБУ немає засобів для керування антитерористичною операцією на Донбасі.

"У СБУ немає засобів для керування антитерористичною операцією на Сході України, бо це, в першу чергу, армійська операція, яка потребує застосування сил і засобів, яких немає у Служби безпеки", – наголосив очільник СБУ.

Анатолій Гриценко своєю чергою в таких словах побачив злочин з боку президента Порошенка.

"Голова СБУ Грицак заявив про злочин. Злочин Верховного головнокомандувача Порошенка", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, він оприлюднив кілька питань, які має прояснити слідство.

1) Грицак це вияснив лише на четвертому році війни? 2) Як і чим СБУ керувало всі ці роки? 3) Коли про неспроможність СБУ керувати обороною стало відомо Порошенку? 4) Порошенку відомо, що професіонали говорили про це публічно з 2014-го року, вимагаючи утворення Ставки ВГК на основі Генштабу та управління військами з боку Верховного головнокомандувача!? 5) Чому Порошенко, знаючи про неспроможність СБУ керувати оборонною операцією, не утворив Ставку та безпосередньо не здійснював керівництво обороною, як того вимагає Закон? І ключове питання: Як на заяву голови СБУ про злочин зреагує Генеральна прокуратура на чолі з кумом Порошенка? – зауважив політик.

 

Читайте також: Порошенко присвоїв Холодницькому звання заслуженого юриста України