Світ
12 жовтня 2017
В Італії жінці оплатили лікарняне по догляду за собакою
Це перший подібний випадок в італійській судовій практиці.
news-image

Мешканка Риму домоглася в суді оплати лікарняного за дні, витрачені на догляд за своїм домашнім вихованцем. Це перший подібний випадок в італійській судовій практиці.

Інформує «Є!», з посиланням на bbc.com.

Викладачка з римського університету Сапієнца здобула перемогу завдяки італійської організації із захисту прав тварин Anti-Vivisection League (LAV), юристи якої допомагали їй в суді.

Суддя задовольнив позов жінки, і тепер університет повинен визнати за нею право відсутності на робочому місці по "серйозним сімейними обставинами".

Викладачка, яка вважала за краще зберегти анонімність, взяла два вихідних на роботі для догляду за 12-річним англійським сетером на прізвисько Кучіолла, які нещодавно перенесли операцію. Жінка живе одна, і їй з ким було залишити вихованця.

Адвокати керувалися однією зі статей кримінального кодексу Італії, за яким господарям, які залишили своїх вихованців і тим самим прирекли їх на страждання, може загрожувати тюремне ув'язнення терміном до року або штраф на суму до 10 тисяч євро (близько 11,8 тис. Доларів).

"Це величезний крок вперед у визнанні того, що тварин тримають не з метою фінансової вигоди і не через їх працездатності, а в якості повноцінних членів сім'ї", - заявив президент організації LAV Джанлука Фелічетті.
"Тепер всі, хто опинився в подібній ситуації, зможуть використовувати цей важливий судовий прецедент", - додав він.
Читайте також: В одному із найвідоміших цирків України померла молода жирафа
Читайте також: В Одесі екс-бійці АТО влаштували п'яну бійку (фото)