Суспільство
13 жовтня 2017
Якщо розрахувати, що ціна квадратного метра становить 36 340 грн, то житло Олександра Луценка від забудовника (тобто без обробки, ремонту та меблів) потягне на суму близько 6,7 млн грн, – пише видання.
Суд засудив киянина за репост матеріалів із сепаратистськими закликами.
news-image

Деснянський суд Києва засудив жителя столиці до двох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік за репост в соцмережі "ВКонтакте" публікації, що містить заклики до сепаратизму. Відповідне рішення, ухвалене 2 жовтня, опубліковано в Єдиному реєстрі, передає «Є!».

Повідомляють, що чоловік 15 квітня 2014 року умисно з метою заклику необмеженого кола осіб до протиправної насильницької зміни або повалення конституційного ладу України репостнув інформацію на сторінку спільноти "Союз граждан Украины и России" у "ВКонтакте", яка мала 15 549 підписників і не була обмеженою у доступі.

Тему федералізації остаточно знято. Починається війна за незалежність "Новоросії". Росія дуже не хотіла цього сценарію. Вона відкладала його як тільки могла. Тепер Україна не тільки однією ногою в громадянській війні, але двома. Політично: усі центри опору повинні оголошувати про незалежність і вихід зі складу України. Формувати комітети народної самооборони та надзвичайні органи влади. Уводити в областях воєнний стан... Там, де ОДА не взято, треба брати в терміновому порядку, – ішлося в повідомленні, поширеному в соцмережі.

Згідно з висновками експерта Українського науково-дослідного інституту спецтехніки та судових експертиз Служби безпеки України, висловлювання підсудного визнано "закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, до зміни кордонів України, порушення порядку, установленого Конституцією України".

Зазначають, що обвинувачений визнав провину і розкаявся в скоєному, суд врахував це як пом'якшувальну обставину під час винесення вироку.