Суспільство
13 жовтня 2017
Всесвітній день яйця: як смачно відсвяткувати незвичну дату
Всесвітній день яйця - це неофіційне свято всіх поціновувачів кулінарних страв, одним з основних інгредієнтів яких є яйце.
news-image

Людство так сильно любить яйця, що присвятило їм аж спеціальний день у році, сьогодні якраз цей день. Бо яйця на це заслуговують, повідомляє «Є!» з посиланням на Обозреватель.

Всесвітній день яйця - це неофіційне свято всіх поціновувачів кулінарних страв, одним з основних інгредієнтів яких є яйце (омлети, запіканки, яєчні, сирники та інше).

Його історія почалася з того, що в 1996 році, в австрійській столиці, місті Відні, відбулася чергова конференція "Міжнародної яєчної комісії". Делегати заходу визнали за необхідне створити для яйця і його кулінарних похідних власне свято.

"Міжнародна яєчна комісія" стверджує, що існує більше десятка причин для святкування Дня яйця. Чимало країн, особливо, де птахівництво знаходиться на підйомі, з готовністю підтримали цю ідею. З того часу нове свято стало по-справжньому всесвітнім.

Правильно приготовані - це профілактика і ліки для всього тіла, оновлення кожної клітин.

Особливо цінні яйця для життєво важливих органів: мозку та печінки, бо лецитин та фосфоліпіди покращують їхні функції, в результаті чого стає кращою пам'ять, концентрація уваги, настрій, сон, свіжішим колір обличчя, стрункішає фігура.

Корисні для людей будь-якого віку, але для дітей - особливо. 

Проте, багато людей відмовляються від вживання яєць, живучи в полоні міфів, що від яєць судини забиваються "бляшками", але, натомість, преспокійно їдять батони, пластівці, круасани, цукерки, тістечка, варення, п'ють "домашні" компоти з цукром і столовими ложками навертають мед. А ще непомірно їдять солодкі фрукти, вважаючи, що чим більше, тим краще". А яєць уникають.

Читайте також:Подбайте про своє здоров'я: 8 звичок, які знищують ваш імунітет