Суспільство
29 січня 2015
Журналісти BBC зняли тренувальну базу бойовиків в Петербурзі (відео)
news-image

"Російська служба BBC" показала секретну тренувальну базу в Санкт-Петербурзі, де проходять початкову військову підготовку бойовики, які потім відправляються воювати на східну Україну, інформує Укрінформ

Фільм був опублікований на YouTube 27 січня ввечері.

"База, що належить" Русскому імперському руху ", розташована в підвалі багатоквартирного будинку на околиці Петербурга. Точна адреса не називається, проте в співтоваристві" РІД "у" ВКонтакте "є адреса, за якою рекомендується звертатися, щоб" допомогти росіянам Новоросії "- Санкт Петербург, вул. Дрезденська, д.20, (військово-спортивний клуб "Резерв", м. Питома) ", - зазначає видання Slon.

"Російська служба BBC" повідомляє, до них жодному журналісту не вдавалося здійснити зйомку на території тренувальної бази, хоча, безпосередньо заняття їм знімати заборонили.

Один з так званих "добровольців", який назвався Русланом Стародубовим, каже, що тут проходять заняття з бойової акробатики, ближнього і ножового бою, а в сусідньому приміщенні є тир.

"Ми не отримуємо підтримки, але нам, скажімо так, не заважають працювати. Не дають робити дуже багато чого, тому що якщо ми организуемся як організація - у нас буде присяга, буде статут - нас можна буде звинуватити в екстремізмі", - розповів Стародубов про відносини з місцевою владою.
Читайте також: Тіла російських солдат спалюють у пересувних крематоріях, – Наливайченко

Далі в документальному фільмі події відбуваються на окупованій бойовиками території Донбасу, де бойовики відкрито заявляють про те, що вони росіяни, і один з них навіть демонструє паспорт.

"Громадяни Росії залучені тут у всі сфери життя. Вони не тільки воюють на боці" ополченців "і захищають їх, а й намагаються додати їм видимість законності", - каже кореспондент.