Політика
13 жовтня 2017
Рабінович про судову реформу: «Українці не зможуть без грошей боротися за свої права в суді» (відео)
Парламентарій вважає, що законопроект про судову реформу - це найтрагічніший законопроект, який був прийнятий взагалі за останній рік.
news-image

Судова реформа, яка була прийнята спільними зусиллями «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» і «Опозиційного блоку», скасувала судову владу як незалежну - тепер без грошей українці не зможуть відстоювати свої права в суді, повідомляє «Є!».

Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна».

«Законопроект про судову реформу - це найтрагічніший законопроект, який був прийнятий взагалі за останній рік. Він абсолютно трагічний, адже завдяки йому незалежна судова влада знищена. Це - по-перше. По-друге, він ввів нас в абсолютно неправове коло. Знаєте, що таке прецедентне право в українських реаліях? Я вам розповім. Наприклад, якийсь суд в якомусь Печерському районі Києва ухвалить рішення, що можна забрати квартиру за несплату комуналки, і вже як прецедент можуть робити це по всій країні!»- обурився політик.

Парламентарій підкреслив, що судова реформа уряду знищує можливість чесно вести бізнес в Україні і відстоювати свої права в суді, попередньо не заплативши.

«Ось ще приклад, до чого призвело голосування по цьому закону. Ніде в світі такого немає! А у нас відтепер буде так: якщо навіть ваше підприємство не проходить по даній справі, але суд вважає, що ви якось зав'язані в цьому, суддя може накладати санкції на ваше підприємство. В умовах нашої тотальної корупції - це знищення можливості вести чесно бізнес. Якщо коротко оцінити судову реформу, то ось що вийде. Якщо у людей немає грошей - вони взагалі тепер не можуть нічого. Вони не можуть судитися, тому що, щоб судитися, треба спочатку заплатити гроші. Навіть в ситуації, де зрозуміло на сто відсотків, що ви маєте рацію, ви повинні будете платити гроші», - висловив обурення Вадим Рабінович.

Народний депутат акцентував увагу на тому, що «Народному фронту» і БПП не вдалося б «протягнути» судову реформу в парламенті без 20 голосів від «Опозиційного блоку».

«Найстрашніше, що за це проголосував «Народний фронт», БПП і «Опозиційний блок». 20 осіб «Оппоблока» подарували нашій країні цей драконівський закон. Потім виступали Льовочкін (народний депутат від «Оппоблока» Сергій Льовочкін, - ред.), Бойко (лідер фракції «Оппоблока» Юрій Бойко, - ред.), розповідали, як вони вболівають за країну і народ України, але хочу вам сказати, що такої підлої зради стосовно виборців, яку допустив «Оппоблок», не було ще в історії політичного життя України», - резюмував парламентарій.

Читайте також:Судова «реформа» звільнить від відповідальності злочинців режиму Януковича - нардеп