Авторизація

Події
13 жовтня 2017
В Україні заборонили обіг російських грошей із зображенням Криму
НБУ заборонив банкам здійснювати касові, валютно-обмінні операції з банкнотами та монетами Центрабанку РФ, на яких зображенні об’єкти, що розташовані на окупованих українських територіях.
news-image
Під заборону НБУ підпадають банкноти із зображенням мап, символів, будівель, пам’ятників, пам’яток археології, архітектури, історії, краєвидів, текстів (які стосуються окупації) та будь-яких інших об’єктів, розташованих на окупованих РФ територіях України, інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

Національний банк України заборонив банкам, їхнім філіям та відділенням, а також фінансовим установам здійснювати касові, у тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами та монетами Центрабанку РФ, на яких зображенні об’єкти, що розташовані на окупованих українських територіях. Відповідну постанову опубліковано на сайті НБУ в п'ятницю, 13 жовтня.

Так, під заборону НБУ підпадають купюри із зображенням мап, символів, будівель, пам’ятників, пам’яток археології, архітектури, історії, краєвидів, текстів (які стосуються окупації) та будь-яких інших об’єктів, розташованих на окупованих РФ територіях України.

Згідно з повідомленням, заборона поширюється і на операції, що здійснюються під час купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Крім того, фінустановам та Укрпошті заборонено приймати (видавати) заборонені банкноти і монети, під час здійснення та (або) виплати переказів.

Постанова набуває чинності із 17 жовтня 2017 року.

Зазначимо, що 12 жовтня в РФ у обіг надійшла нова банкнота номіналом 200 рублів із зображенням символу Севастополя на лицьовій стороні –  Пам'ятника затопленим кораблям, а на зворотній – вид на Херсонес Таврійський.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року на першому етапі голосування за символи нових російських банкнот, перемогли Севастополь і Казань. Севастополь був представлений Херсонесом і пам'ятником кораблям, що затонули. 

Читайте також:В Росії випустили гроші з зображенням окупованого Криму (фото)