Політика
29 січня 2015
В березні розпочнеться третій етап люстрації
Вже у квітні почнуться перевірки чиновників на обласному рівні
news-image

Третя хвиля люстраційних перевірок, яка торкнеться заступників міністрів усіх цивільних міністерств, має початися у березні. А вже у квітні почнуться перевірки чиновників на обласному рівні.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на ФБ партії "Народний фронт".

"Третя хвиля люстраційної перевірки торкнеться заступників міністрів усіх цивільних міністерств. Вона почнеться з березня цього року. А з квітня почнеться четверта хвиля, яка торкнеться територіальних органів міністерств і відомств", - зазначив очільник Мін’юсту Павло Петренко.

Він нагадав, що минулого року в країні пройшов перший етап так званої автоматичної трудової люстрації, коли були звільнені найвищі посадовці часів Януковича. За його підсумками до реєстру люстрованих осіб було внесено 375 осіб.

Міністр юстиції також зауважив, що з 1 листопада почався другий етап люстрації. Перевірку проходять Прем’єр-міністр, члени Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади. Зокрема, у Мін’юсті під люстраційну перевірку потрапили 1362 державних службовця.

"Результати другого етапу люстраційних перевірок ми плануємо оприлюднити на початку березня", - сказав Петренко.

Міністр повідомив, що на сьогодні оскаржити рішення про звільнення з роботи намагаються 174 люстрованих чиновника.

"Чиновники, які були звільнені в ході першого етапу безумовної люстрації, нині намагаються оскаржити ці рішення у суді. Зокрема до суду з відповідними позовами звернулися 87 колишніх співробітників прокуратури, 17 бувших працівників податкової служби, 11 колишніх співробітників СБУ і 59 осіб, звільнених з інших державних органів", - зазначив очільник Мін’юсту.