Події
17 жовтня 2017
На Мальті підірвали авто журналістки, яка писала про панамські офшори
На Мальті підірвали автомобіль журналістки.
news-image
На Мальті підірвали автомобіль журналістки Дафни Каруани Галіції, яка була автором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers. В результаті вибуху загинула журналістка.

Про це повідомляє "112.ua" з посиланням на Reuters, передає «Є!».

За даними поліціъ Мальти, машину з журналісткою підірвали під час руху поблизу містечка Біднія на півночі Мальти. 

За повідомленням ЗМІ, 15 днів тому Каруана Галіція повідомила в поліцію, що їй погрожують вбивством. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за вбивство журналістки.

Скандал навколо "панамського досьє" розгорівся після того, як на початку квітня 2016 німецька Sueddeutsche Zeitung опублікувала документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, у яких вказувалося на широке використання в світі офшорних схем для ухилення від податків. Скандал отримав максимальний розголос - документи були опубліковані також багатьма ЗМІ, які співпрацюють з Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ).

У документах містяться дані про причетність ряду відомих світових діячів до ухилення від податків, відмивання грошей та інших махінацій. Зокрема, в цьому списку фігурують родичі або близькі люди голови КНР, президента України, президента Азербайджану, королів Марокко і Саудівської Аравії, прем'єр-міністра Великої Британії. На основі цієї публікації Генпрокуратура Панами почала розслідування.