Світ
17 жовтня 2017
У КНДР заявили, що ядерна війна може розпочатися у будь-який момент
Ситуація на півострові досягла критичної позначки і в будь-який момент там може початися ядерна війна
news-image

Заступник постійного представника КНДР при ООН Кім Ін Рен заявив, що ситуація на півострові досягла критичної позначки і в будь-який момент там може початися ядерна війна, повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Заступник постійного представника КНДР при ООН Кім Ін Рен 16 жовтня на засіданні першого комітету Генеральної Асамблеї заявив, що ситуація на Корейському півострові досягла критичної позначки, тому в будь-який момент у регіоні може початися ядерна війна. Про це повідомляє Associated Press.

"Ситуація на Корейському півострові, на якій зосереджена увага всього світу, досягла критичної позначки, і ядерна війна може початися у будь-який момент", – зауважив дипломат.

Кім Ін Рен також наголосив, що жодна країна у світі, окрім КНДР, не піддавалася "настільки екстремальній та прямій ядерній загрозі з боку США", і в цій ситуації Пхеньян має повне право на самооборону.

Як повідомлялось, 16 жовтня Сполучені Штати Америки та Південна Корея розпочали спільні військово-морські навчання біля узбережжя КНДР на тлі зростання напруги в регіоні. Про це пише Deutsche Welle.

Додамо, що Європейський союз запровадив нові економічні санкції щодо Північної Кореї (КНДР) через розвиток Пхеньяном своїх ядерних і ракетних програм.

Читайте також:Тіллерсон: Дипломатичні зусилля з КНДР триватимуть до падіння першої бомби