Київ
17 жовтня 2017
У столиці перекрито урядовий квартал, охорону посилено (фото)
Зокрема, перекрито вулиці Грушевського, Липську, Шовковичну, Інститутську, Лютеранську.
news-image

Весь урядовий квартал у Києві перекрито й оточено правоохоронцями у зв'язку з акціями, запланованими на 17 жовтня, пише «Є!» з посиланням на УП.

Зокрема, перекрито вулиці Грушевського, Липську, Шовковичну, Інститутську, Лютеранську. Біля метро Арсенальна стоять поліцейські машини, перекриваючи рух. Народний депутат Мустафа Найєм, причетний до організації акцій, пише у Facebook: 

"Весь квартал оточено щитами".
Урядовий квартал посилено охороняють
Урядовий квартал посилено охороняють.
"Прохід на площу Конституції лише через рамки. Будівля парламенту оточена подвійним ланцюгом Нацгвардії і поліції", – зазначає він.
 
 
Біля Кабінету міністрів стоять огорожі й рамки металошукача.
 
 
 "Всеукраїнський збір" за "велику політичну реформу" стартує о 9:30 вівторка.

О 10 ранку у Верховній Раді відбудеться погоджувальна рада лідерів фракцій і груп.

Втім, керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко напередодні пояснив безпрецедентні заходи безпеки візитом президента Мальти.

Як відомо, на 17 жовтня лідер "Руху нових сил", екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі і його однодумці запланували мітинг під Верховною Радою у Києві та акції в усіх обласних центрах України.

Під час акції Саакашвілі, нардепи,  громадські активісти та представники політсил, як то "Альтернатива", "Демальянс", рух "Чесно" та інші  мають намір проголосити три вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та ухвалення нового виборчого закону.

20 вересня о 14:15 на Майдані Незалежності оголосять про початок мобілізації на Всеукраїнську акцію на підтримку такої політичної реформи.

15 жовтня в СБУ заявили, що у Києві радикально налаштовані особи під час масових акцій 17 жовтня готували провокації з можливим застосуваннямстрілецької збрї та засобів ураження.

16 жовтня представники "Національного корпусу", "Свободи" та "Правого сектора" заявили, що взяли під контроль будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві.