Суспільство
17 жовтня 2017
Дієтологи визначили, як змінилися модні тенденції в харчуванні
Експерти стверджують, що найважливіший перший крок до здорового харчування – почати їсти більше фруктів та овочів.
news-image

Які дієти сьогодні є найбільш популярними серед споживачів? Які перестали такими бути? Які продукти вважаються найбільш корисними? Що саме обирають споживачі? Шукаючи відповіді на ці запитання, авторитетний журнал Today`s Dietitian та американське піар-агентство Pollock Communications, що спеціалізується з питань харчування та здоров’я, провели спеціальне дослідження, повідомляє «Є!» з посиланням на Живи Активно.

Вони опитали понад 500 відомих дієтологів США. Отримані результати показують, що споживачі сьогодні більше, ніж будь-коли раніше, потребують порад від фахівців з харчування. Дієтологи визначили найбільш популярні тренди харчування, які впливають на звички споживачів. Деякі з цих трендів фахівці вважають позитивними, а деякі – негативними. 

«Антипшеничні» настрої. На думку експертів, мода на відмову від пшеничного борошна і побудовані на цьому принципі дієти (як-от дієта Палео, безглютенова дієта, дієта «Пшеничний живіт») залишатимуться дуже популярними.

Між тим, кажуть спеціалісти, немає переконливих наукових доказів, що відмова від пшеничного борошна або від глютену сприяє зниженню ваги і загальному здоров’ю. Всі знову їдять старі добрі каші Хоча кілька дієт з обмеженням злаків також залишаються серед популярних, все більше людей залюбки повертаються до традиційних каш з різних круп. 

Капуста, кокоси і насіння чіа - ці продукти за сплеском популярності складають конкуренцію згаданим вище традиційним кашам. На піку популярності нині – кокосова олія, за нею – багате на омега-3 і альфаліпоєву кислоту насіння чіа.  

Знежирене більше не в моді Якщо дієти з обмеженням вуглеводів і далі залишаються популярними,  безжирові дієти, схоже, більше нікого не цікавлять.

Популяризація щодо здорового харчування через інтернет Освітні портали про здорове харчування (зокрема, найпопулярніший сервіс MyPlate), де можна отримати індивідуальну консультацію від дієтолога, залучають мільйони американців, і їхня популярність з року в рік росте. 

Нова модна робота У продуктових відділах американських супермаркетів популярними стають консультанти з питань здорового харчування. Питання здоров’я виступають на перше місце для покупців, які вибирають продукти харчування.

Експерти з харчування відзначають, що люди хочуть отримувати все більше інформації про здорове харчування з електронних джерел. Людей цікавить думка телевізійних лікарів, а також міркування на цю тему знаменитостей і відомих кухарів.  Блоги про здорове харчування Топ-теми для користувачів інтернету – як правильно харчуватися для підтримання здоров’я.

Людей цікавлять рекомендації про харчування, і вони стежать за блогами, присвяченими здоровому способу життя та харчуванню.  Буйне цвітіння (дез)інформації Експерти підрахували, що 67% інформації про харчування ґрунтується на суб’єктивних думках і є в кращому разі напівправдою. Ця тенденція, вважають фахівці, на жаль, збережеться й надалі.

Їжа з думкою про екологію Споживачі стали більше цікавитися екологічним маркуванням продуктів. Дедалі більше людей надають перевагу продуктам, виготовленим у їхній місцевості. Багатьох зайва вага не тривожить

Американці в цілому припинили аж так тривожитися з приводу зайвої ваги. Середні показники надлишкової ваги серед населення останніми роками залишаються незмінними. Багатьох дієтологів ця суспільна тенденція непокоїть.

Фрукти й овочі – найвигідніша інвестиція в здоров’я Якби споживачі робили лише одну позитивну зміну у стилі свого харчування, що б це мало бути? Дієтологи одностайні: найважливіший перший крок до здорового харчування – почати їсти більше фруктів та овочів.

Читайте також:Подбайте про своє здоров'я: 8 звичок, які знищують ваш імунітет