Суспільство
18 жовтня 2017
Як супермаркети ошукують покупців: 8 методів
Варто добре орієнтуватися у подібних хитрощах.
news-image

Практично кожен із нас хоча б раз стикався з неякісними товарами у магазині, причому дуже часто недоліки ми помічаємо вже вдома. Супермаркети володіють цілою системою, яка вводить в оману покупців, але дозволяє не втратити частину прибутку. Тому варто добре орієнтуватися у подібних хитрощах.
Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

Рожева підсвітка у м'ясних вітринах 

Достатньо встановити кілька світлодіодних ламп, і товар  матиме більш апетитний та свіжий вигляд. М'ясо, звичайно, так краще продається. Тому, не вагаючись, попросіть консультанта, аби показав вам потрібний шматок особисто.

Освіжувачі

Дуже умовна назва, але власники супермаркетів нею користуються. Мова йде про добавки для стабілізації кольору – вони на деякий час зупиняють процес псування і змінюють смак. Але для вашого здоров'я це дуже шкідливо. Звертайтеся краще до перевірених мереж, і пам'ятайте: м'ясо повинно бути щільним на вигляд та пружним на дотик.

Контрастні предмети поруч 

 

На вітрину викладають яскраві речі, щоб продукти були у більш виграшному світлі. Дуже часто це овочі або гілочки зелені.
Змішувати свіже і не зовсім 

Упакувати в пластиковий лоток можуть товари із різними термінами придатності: по-перше, ви не відчуєте запаху під плівкою, а дату на наклейці завжди можна замінити. Потрапляють до групи ризику цукерки, печиво, м'ясні нарізки, сметана, салат та інші вагові продукти.
Сторонні домішки у фарші 

Чого тільки не використовують винахідливі продавці: порошки, консерванти, дешеві субпродукти (сало, легені). Дуже складно перевірити якість фаршу, адже все йде на переробку – як тут відрізниш? Залишається одне: купувати тільки там, де м'ясо перекрутять просто перед вами.
Протерміновані продукти у кулінарії 

Замінюють охолоджені продукти на заморожені 

Розморозити і подати вам як охолоджене можуть не тільки м'ясо, а й рибу. Нібито нічого страшного, але якщо кількаразово продукт із кімнатної температури перетворюють на шмат криги - ризикуєте злягти на лікарняне ліжко з отруєнням.
Старі-нові етикетки 

Переклеїли стікери – і все, товар нібито "свіжий". А скільки він до цього пролежав на полиці, невідомо. Іноді можна помітити три шари таких наклейок, якщо придивитися уважніше. Якщо ви все-таки випадково взяли не те, що треба, не викидайте чек. Касир відмовляється замінити покупку? Зверніться з вимогою показати записи із камер спостереження. Ви маєте право навіть попросити документи на будь-який товар, якщо маєте сумніви щодо його походження.

Читайте також: Дієтологи визначили, як змінилися модні тенденції в харчуванні