Події
18 жовтня 2017
Тука: Повернути Крим можна тільки після знищення Росії як держави
На думку Туки, без деокупації Донбасу не варто приймати закони по звільненню Криму.
news-image

Звільнення Кримського півострова і повернення його до складу України можливі лише після знищення РФ як держави. Таку думку висловив в інтерв'ю заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише «Є!» з посиланням на 112.

У відповідь на питання, чи обговорювалося питання введення миротворців півострова, він відповів: 

"Гіпотетично це можна розглядати. Але, я думаю, що це дуже передчасно. Я переконаний в тому, що Росія категорично не погоджуватися. Фактично те ж, що вона зараз робить. Навіть провокаційна заява Земана (президент Чехії Мілош Земан – ред.) отримало відсіч навіть з боку Росії".

На думку Туки, без деокупації Донбасу не варто приймати закони по звільненню Криму.

"Я вважаю, якщо шляхи повернення контролю на Донбас я бачу і розумію, шляхи повернення Криму, крім знищення Росії як держави в існуючому режимі, іншого шляху я не бачу. І приймати будь-які закони з цього приводу я вважаю просто політиканством. І коли я чую заяви деяких наших виключно популістів, що "злочинна влада нічого не зробила для Криму", вибач, жодним документом, законом, підзаконним актом ми не повернемо собі ні Донбас, ні Крим. Лише покрокова компіляція дій. І документи, і підвищення боєздатності війська, і підвищення економічної та фінансової спроможності України та посилення рівня громад, все це виключно в компіляції як пазли один до одного будуть складатися, тільки таким шляхом ми повернемо собі територію", – підкреслив Тука.

Раніше повідомлялося, що в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" Георгій Тука заявив про можливість спекуляцій з-за невирішеними питаннями термінології в законі про реінтеграції Донбасу.

Читайте також:У Трампа скоро приймуть рішення про поставки летальної зброї Україні