Політика
18 жовтня 2017
Нардеп пообіцяв, що мітингувальники під парламентом нікого більше бити не будуть
Під стінами Верховної Ради розгорнулося наметове містечко.
news-image

Вчора мітингувальники почали ставити наметове містечко під будівлею Верховної Ради після того, як зрозуміли, що депутати не збираються голосувати за вимоги, що привели людей під стіни парламенту. Про це заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради нардеп Єгор Соболєв, передає кореспондент «Є!»
Нардеп не дав чіткої відповіді на питання про те, скільки часу буде стояти наметове містечко та висловив надію, що завтра у сесійній залі парламенту розпочнеться обговорення та голосування щодо вимог учасників Всеукраїнської акції на підтримку великої політичної реформи. Нагадаємо, активісти вимагають створення антикорупційного суду, зміну виборчих правил та обмеження депутатської недоторканності.

"Думаєте комусь подобається бути в холоді, вночі не в домівках? Тож, якщо люди побачать, що приймаються рішення в їхніх інтересах, в інтересах всього суспільства, то скажуть : "Молодці, ми прийдемо наступного разу", - сказав нардеп.

Також Єгор Соболєв зауважив, що мітингувальники не блокуватимуть вхід до Верховної Ради.

"Хочу зазначити, що і вчора ми всіх пускали без обмежень. Але людей розлютило те, що депутати почали виходити із парламенту без рішень та ігноруючи їхні вимоги", - наголосив нардеп.
"Можливо, зараз занадто багато крові, насильства, страху і ненависті в суспільстві. Хотілося, щоб цього було менше, і все було б більш цивілізовано, але насправді, вчора був дуже правильний процес управління державою - люди прийшли говорити зі своїми народними депутатами та сказати, чого вони від них очікують. І не бити", - додав Єгор Соболєв.


Він зауважив, що провів бесіду із мітингувальниками та закликав нікого не бити. 

"Тому що це частина плану керівників держави: сказати, щоб парламент розходився через загрозу насильства, і щоб жодні рішення не були прийняті", - сказав парламентарій.