Україна
18 жовтня 2017
Всесвітній єврейський конгрес засудив встановлення пам'ятника Петлюрі у Вінниці
Під його керівництвом були вбиті десятки тисяч євреїв в 1918-1921 роках.
news-image

Всесвітній єврейський конгрес (WJC) засудив монумент на честь Симона Петлюри в Вінниці, під керівництвом якого були вбиті десятки тисяч євреїв в 1918-1921 роках і закликала місцеву владу знести пам'ятник, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Всесвітній єврейський конгрес засмучений ганебним і сумним рішенням муніципалітету Вінниці увічнити антисемітського націоналістичного лідера Симона Петлюру як"Захисника України"... Петлюра був ким завгодно, але не чесною людиною. Він був жорстоким варваром і несе відповідальність за погроми, в яких були вбиті 35-40 тисяч євреїв," - заявив генеральний директор WJC і виконавчий віце-президент Роберт Сінгер.
"Неможливо уявити, що людину, яку сьогодні ми називаємо терористом удостоять честі в тому самому місті, в якому він і його режим намагався знищити корінне і сильне єврейське населення," - додали в WJC.
"Зведення статуї Петлюри в одному з історичних центрів єврейського життя в Україні спрямовує невірне послання українському народу і майбутнім поколінням і підриває процес демократії і толерантності. Святкування антисемітів, в тому числі так званих націоналістичних "героїв" не повинно відбуватися. Ми закликаємо місцеву владу Вінниці скасувати своє святкування і вжити всіх можливих заходів для знесення пам'ятника Петлюрі," - закликали в конгресі.
Читайте також: 25 років тому останній Президент УНР в екзилі Микола Плав’юк передав клейноди УНР і грамоти про правонаступництво Леоніду Кравчуку
Читайте також: Вадим Рабінович: Владі не подобається, що ми говоримо правду, тому проти нас почались репресії (відео)