Світ
19 жовтня 2017
Собчак братиме участь у президентських виборах у Росії
За будь-якого результату, половина населення країни заслуговує на те, щоби в цих буцімто чоловічих іграх, уперше за 14 років залунав жіночий голос.
news-image

Російська телеведуча Ксенія Собчак офіційно оголосила про те, що змагатиметься за крісло президента Росії на виборах у 2018-му році, інформує «Є!» з посиланням на Таблоїд.

Та робить вона це, не сподіваючись перемогти. Як висловилася Ксюша, в такий спосіб вона дає своїм співгромадянам змогу в легальний та мирний спосіб сказати: "Досить! Дістали!".

Великого листа, в якому Собчак пояснює свої мотиви, опублікували "Ведомости".

 
"Кожен із нас може і повинен заявити про свою позицію, про свою незгоду з владою, котра хоче незмінності тривалістю в чверть століття, незгоду з руйнуванням освіти та охорони здоров'я, з жахливою корупцією та пропагандою, якою просякнуте все суспільство, від сільської школи до Кремля, з повсюдним засиллям силовиків, із війною, з міжнародною ізоляцією", - заявила Собчак.

На думку Ксюші, бойкот виборів та мовчання невдововолених і лінивих не дозволяє суспільству побачити реальну кількість тих, хто прагне оновлення та змін. А відмова від участі у хай і "підконтрольних, недосконалих, навіть нечесних виборах" не лишає іншого виходу, крім вуличного протистояння, котре є крайньою та винятковою мірою політичної боротьби.

"Це легальний та цілком мирний інструмент висловлювання громадського невдоволення процедурою виборів, складом учасників, незмінністю вліди. Вже багато років тому влада, яка поводиться з виборним законодавством залежно від своїх тактичних потреб як з дишлом, позбавила нас цього інструменту. Своєю участю в березневих президентських виборах я хочу його повернути. Ксенія Собчак - в вашому бюлетені, це і є графа "Проти всіх", - пояснила вона.
 
"У вас немає свого кандидата? Позначте Собчак. Ви не обираєте її в президенти. Ви просто отримуєте легальну та мирну можливість сказати "Досить! Дістали!", - наголосила Ксенія.

Собчак проголосила себе не просто кандидатом, а й "рупором тих, хто кандидатом стати не зможе". Вона запевнила, що готова транслювати послання "і лівих, і правих", оскільки проблема корупції, непідконтрольності та незмінності влади є більшою за ідеологічні розбіжності.

Чому саме вона якнайліпше підходить на роль кандидата "Проти всіх", Ксюша має багато аргументів.

"Я не належу до конкретних партій, не зв'язана партійною або груповою дисципліною, в рамках цієї кампанії я навіть не за "Крим наш і не проти. Я за те, щоби в країні припинилося тотальне крадійство, з'явилася справжня політика, влада, підзвітна вільному волевиявленню людей, котрі самі вирішують, як їм жити і на рівних із усією світовою спільнотою та сусідами вирішувати, чий же Крим насправді", - заявила Собчак.
 

Іще один плюс Ксенії, на її думку - те, що вона жінка і не має "страшного чоловічого его", котре вважає за найправильніше силове вирішення проблеми.

"За будь-якого результату, половина населення країни заслуговує на те, щоби в цих буцімто чоловічих іграх, уперше за 14 років залунав жіночий голос", - підкреслила вона.

А ще Собчак відома і популярна, відтак її чутимуть, а ще заможна, але збагатіла не на відкатах.

Ксенія усвідомлює, що вона - фігура суперечлива, "білявка в шоколаді", журналіст тощо, але впевнена - її участь у виборах буде вигідною для виборців та корисною для російської політичної системи.

Нагадаємо, чутки про те, що Кремль надумав зробити конкурентом Володимирові Путіну на наступних виборах жінку, і що цю місію довірять саме Собчак, з'явилися на початку осені. Білявка, яка називала нинішню російську політику "сумним гівном", їх донедавна не підтверджувала.

Читайте також:Навіть мій співкамерник сміється – Навальний про нібито рішення Кремля не пускати його на вибори президента