Суспільство
19 жовтня 2017
Порошенко вимагає, щоб жителі сіл відчули покращення в медобслуговуванні вже в цьому році
Даний законопроект відкриває можливості для забезпечення доступної і якісної первинної медичної допомоги для сільських жителів.
news-image

Президент України Петро Порошенко вимагає, щоб з прийняттям Верховною Радою законопроекту щодо медичної реформи жителі сіл відчули поліпшення медичного обслуговування вже в цьому році. Про це президент України написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112 канал.

"Дав старт медичній реформі, Верховна Рада зробила ще один важливий крок - прийнято також у першому читанні внесений президентом закон "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості". Він відкриває можливості для забезпечення доступної і якісної первинної медичної допомоги для сільських жителів", - написав президент.

Порошенко зазначив, що даний законопроект відкриває можливості для забезпечення доступної і якісної первинної медичної допомоги для сільських жителів.

"Заклади охорони здоров'я і їх відділення будуть укомплектовані необхідним обладнанням та набором ліків. Сільські лікарі отримають стимулюючу оплату праці і гідні умови для життя. На допомогу жителям села прийде телемедицина, консультування кращих фахівців", - написав президент.

Глава держави заявив, що цей закон вже має фінансовий ресурс. 

"Державний бюджет України на 2017 вже передбачає виділення 4 млрд на оновлення сільської медицини. Вимагаю, щоб уже в цьому році жителі сіл відчули реальні зміни на краще", - підкреслив президент.

Нагадаємо, 19 жовтня депутати 240 голосами прийняли медичну реформу. За основу підтримали її фінансування.

Як відомо, за минулої спроби провести медичну реформу в Україні йшлося про закриття медзакладів у маленьких селах, щоб надати селянам кращі послуги в обласних поліклініках. Проте нову мережу закладів формували залежно від населення сіл, не враховуючи стан доріг і транспорту. Таким чином, встигнути на екстрений виклик за 10-20 хвилин виявилося неможливим, тож нововведення визнали невдалим.

Читайте також:Для вступу на медспеціальності потрібні 150 балів ЗНО з профільних предметів