Події
19 жовтня 2017
Запобіжний захід винуватиці ДТП у Харкові оберуть завтра, давати свідчення вона відмовилася, - поліція
Дівчина-водій відмовилася давати показання щодо себе, посилаючись на ст. 63 Конституції України.
news-image

Київський районний суд Харкова в п'ятницю, 20 жовтня, розгляне клопотання про обрання міри запобіжного заходу стосовно 20-річної харків'янки – водія Lexus, який у центрі міста в'їхав у пішоходів, в результаті чого 5 осіб загинуло на місці. Про це повідомив на брифінгу начальник обласної поліції Олег Бех, передає «Є!» з посиланням на 112.

"Запобіжний захід буде обиратися завтра в Київському райсуді", - повідомив він.

Він також підтвердив, що дівчина перебувала за кермом машини, яка належить її вітчиму.

"Це підтверджено. Власник транспортного засобу буде викликаний для допиту слідчими", - сказав Бех.

Начальник обласної поліції повідомив, що винуватиця ДТП 4 рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху за ч. ч. 1,3 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення в 2016 році і двічі – з початку цього року.

У свою чергу начальник слідчого управління Сергій Чиж, який також брав участь у брифінгу, повідомив, що затриманій був наданий адвокат з центру правової допомоги та роз'яснені її права. Дівчина відмовилася давати показання щодо себе, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Відзначимо, раніше сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив в Facebook, що ймовірна винуватиця ДТП була не тільки затримана, але і заарештована судом.

"Винуватиця затримана поліцією і заарештована судом", - написав міністр.

У той же час термін нібито арешту міністр не назвав. Пізніше Аваков підкоригував пост у соцмережі, уточнивши, що арешту все-таки немає. 

"Винуватиця затримана поліцією, знаходиться під вартою і подання на арешт судом підписано Нацполіцією і прокуратурою", - йдеться в оновленій версії повідомлення глави МВС.

 

Раніше повідомлялося про те, що в Харкові автомобіль "Лексус" під керуванням жінки-водія 1997 року народження, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль "Фольксваген-Туарег". Від отриманого удару автомобіль "Лексус" викинуло на тротуар вулиці Сумської, де у цей момент перебували десятки пішоходів. Водії обох автомобілів залишилися живі, їх повезли на огляд на предмет наявності алкогольного або наркотичного сп'яніння. У результаті ДТП загинуло 5 осіб, ще 6 госпіталізовано.

Слідчими органами порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб) КК України. Зазначимо, що порушення цієї статті карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Читайте також:Харків у траурі: люди безперервно несуть квіти та свічки до місця трагедії (відео)