Спорт
20 жовтня 2017
«Динамо» не зуміло обіграти «Янг Бойз» у Лізі Європи
Вилучення та кривава травма – таким запам’ятається матч, в якому «Динамо» по ходу гри двічі програвало, але кожен раз зрівнювало рахунок.
news-image

Жереб «зіграв у злий жарт», коли відправив у групу Ліги Європи до «Динамо» швейцарський «Янг Бойз». Саме команда з Берну вибила киян з розіграшу Ліги Чемпіонів, коли після домашньої перемоги 3:1, «динамівці» на виїзді поступилися 2:0, пише «Є!» з посиланням на Захід Нет.

І от майже через три місяці «Янг Бойз» знову в Києві, а гравці столичної команди заявляють про бажання реваншу.

Однак на ділі все виявилося дещо інакше. Першим вперед вийшли саме швейцарці. Кияни необачно залишили Роджера Ассале неприкритим у штрафному майданчику, коли він завдавав удар по воротах Максима Коваля. Українець реагував на цей удар, але «втрутився» рикошет від ноги Тамаша Кадара, який відправив м’яч точно під стійку воріт.

Відігратися «Динамо» могло вже за десять хвилин, коли всередині тайму після навісу від Миколи Морозюка і верхової боротьби одразу Жуніора Мораєса та Дьємерсі Мбокані, по воротах Давіда фон Балмооса пробивав Дерліс Гонсалес. Але м’яч попав у стійку воріт. А невдовзі воротар взяв і удар від Мораєса.

Та вже на 34 хвилині кияни зрівняли рахунок. Незважаючи на те, що його автором став Мбокані, заслуга у цьому взятті воріт належить Віталію Буяльському. Півзахисник підхопив м’яч в центрі поля, «протягнув» його до штрафного майданчика, де обігрався з Мораєсом «в стіночку» і викотив його під удар Мбокані. Конголезцю залишалося лише відправити його в порожні ворота.

Та радість киян була не довгою. Вже за 5 хвилин Ассале зробив дубль. Після подачі з кутового м’яч потрапив до гравця швейцарської команди. Морозюк, який мав прикривати його, на мить упустив його з виду, і нападнику вистачило цього часу, щоб влучно пробити по воротам.

Виправився Морозюк вже у другому таймі. Саме його удар зі штрафного допоміг зрівняти рахунок. Потужний гарматний постріл у верхній лівий кут воріт метрів з 30 зробив рахунок 2:2.

На більше «Динамо» в цьому матчі виявилося не спроможне. Хоча моменти були. Але удар Мораєса прийняв на себе захисник, Гонсалес пробив занадто кволо. Ще один раз Мораєс просто не попав у ворота.

Кінцівка другого тайму запам’яталась більше не моментами, а травмами та вилученням. Спочатку поле через ушкодження покинув Сергій Сидорчук. А згодом Домагой Віда при подачі кутового зіштовхнувся головою з Мумі Нгамале. Обом гравцям лікарям довелося накладати пов’язки на голову. Однак через велику кровотечу хорват продовжити матч так і не зумів.

Після цього «Янг Бойз» залишився у меншості. Секу Саного Жуніор отримав другу жовту картку і покинув поле достроково на 82 хвилині. Він на підступах до свого штрафного проти правил зіграв проти Мбокані.

Але з врахуванням ще шести доданих хвилин до основного часу, цього не вистачило «Динамо», щоб здобути перемогу і привітати свого тренера – Олександра Хацкевича, з 44-літтям, яке йому виповнилося в день матчу.

Тож, попри нічийний результат, який залишив «Динамо» лідером групи B, навряд чи можна вважати, що реванш вдався. «Динамо» знову пропустило дещо безглузді голи, а перед важливим матчем проти «Шахтаря» у неділю, 22 жовтня, втратило двох ключових гравців.

«Динамо» – «Янг Бойз» 2:2

Голи: Мбокані, 34, Морозюк, 49 – Ассале, 17, 39

Вилучення: Саного, 82

Читайте також:Шахтар переміг Фейєноорд у Лізі чемпіонів