Політика
20 жовтня 2017
«Мене було затримано і пограбовано» - Розенблат з трибуни парламенту
Нардеп стверджує, що попри заяви НАБУ, які з'явилися у ЗМІ, при ньому не було ані коштовностей, ані грошей.
news-image

Народний депутат Борислав Розенблат із трибуни парламенту висловив своє обурення подіями, що трапилися вчора в аеропорту  "Київ" (Жуляни) та заявив, що не мав ані коштовностей, ані грошей, попри повідомлення, що з'явилися у ЗМІ, передає кореспондент «Є!»

"Я хочу висловити своє обурення, а також пояснити події в літаку, що сталися в вчора під час мого бажання вилетіти у відрядження до Німеччини. Не маючи жодних підстав та документів, рішення суду, мене вчора було затримано, пограбовано, забрано мої речі. Таким чином, були порушенні мої конституційні права не просто як народного депутата, а як громадянина України", - заявив Борислав Розенблат.


Він зауважив, що попри заяви НАБУ, що з'явилися у ЗМІ, при ньому не було ані коштовностей, ані грошей.

"Були звичайні речі людини, яка виїжджала на три дні у відрядження", - уточнив нардеп та підкреслив, що добровільно повідомив працівників НАБУ про те, що його не буде в країні три доби.

Борислав Розенблат з трибуни звернувся до президента України та порадив йому подивитися на те, "що коїться у правоохоронній системі". Крім того, він звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка із вимогою дати юридичну оцінку подій у "Жулянах".

"Ми створили найвпливовіший орган для боротьби із корупцією, ми маємо гучні заяви, затримання, справи, але жодних доказів та фактів немає", - наголосив нардеп.

 

"Я заявляю, що за півтора року, що ведеться наша з Максимом Поляковим справа, ми не маємо жодних доказів та фактів, що підтверджують наші "злочини".  У п'ятницю ми отримали підозру, де вже немає фактів вимагання хабарів, а з моїх охоронців, тобто помічників зняті всі звинувачення", - сказав нардеп.

Він зауважив, що вимагає фактів та підтвердження звинувачень, що висуваються йому правоохоронцям щодо "зловживання службовим становищем".

"Всі звинувачення - це фальсифікація та дискредитація мене як народного депутата та людини", - підсумував Борислав Розенблат.

Нагадаємо, 20 жовтня НАБУ пояснило, що нардепа Борислава Розенблата зняли з літака і обшукали, бо він, за даними слідчих, намагався вивезти матеріали, важливі для розслідування "бурштинової справи".