Авторизація

Події
20 жовтня 2017
НАБУ показало відео обшуку Розенблата у літаку (відео)
Відповідний відеозапис було опубліковано прес-службою відомства у п'ятницю, 20 жовтня.
news-image
Під час слідчих дій детективи вилучили, зокрема, мобільні телефони, планшет; вироби зовнішньо схожі з коштовностями; платіжні картки, емітовані закордонними банками, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило відео обшуку народного депутата Борислава Розенблата у літаку. Відповідний відеозапис було опубліковано прес-службою відомства у п'ятницю, 20 жовтня.

"У відповідь на численні запити ЗМІ і у зв'язку з великим суспільним резонансом навколо подій, Національне антикорупційне бюро України публікує відеоматеріали з місця проведення слідчих дій у аеропорту «Київ» 19 жовтня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що невідкладні слідчі дії (обшук у літаку) проведено відповідно до ч.3 ст. 233 Кримінального процесуального кодексу України (до постановлення ухвали слідчого судді) з метою врятування майна, яке може мати ознаки речових доказів.

Під час обшуку детективи НАБУ вилучили у Борислава Розенблата мобільні телефони, планшет; вироби зовнішньо схожі з коштовностями; платіжні картки, емітовані закордонними банками; паспорт громадянина України для виїзду за кордон та дипломатичний паспорт.

Нагадаємо, у Національному антикорупційному бюро України також заявили, що не затримували народного депутата Борислава Розенблата.

Як повідомлялося, 19 жовтня народного депутата Борислава Розенблата детективи НАБУ зняли з рейсу на Кельн. Згодом адвокат політика повідомив, що після розгляду судом справи про обрання запобіжного заходу, з народного депутата знято підозру у вимаганні. 

11 липня Верховна Рада розглянула і прийняла рішення щодо зняття депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності щодо п’ятьох нардепів. Полякова і Розенблата позбавили депутатської недоторканності.

Згідно з інформацією Генеральної прокуратури України, нардеп Максим Поляков, діючи за попередньою змовою із нардепом Бориславом Розенблатом та зі своїм помічником-консультантом Тетяною Любонько, вимагали та отримали неправомірну вигоду 15 000 доларів США від представника компанії нерезидента "Фуджейра" (ОАЕ) за лобіювання інтересів у сфері видобутку бурштину в Україні. Отримані гроші Розенблат і Поляков мали розділити порівну по 7500 доларів

13 липня генпрокурор Юрій Луценко у Верховній Раді вручив підозру депутатам.

18 липня Солом'янський суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді застави у 7 млн гривень, а також поклав на нього зобов'язання носити електронний браслет, не виїздити без повідомлення із Києва та Житомира і здати всі закордонні паспорти.

Читайте також:«Мене було затримано і пограбовано» - Розенблат з трибуни парламенту