Світ
20 жовтня 2017
Польща не підтримала мовні претензії Угорщини до України
Офіційна Варшава відмовила Будапешту в підписанні спільного листа з протестом щодо ухваленого Верховною радою закону про освіту.
news-image

Офіційна Польща не підтримала мовних претензій Угорщини до України. Офіційна Варшава відмовила Будапешту в підписанні спільного листа з протестом щодо ухваленого Верховною радою закону про освіту. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає «Є!» з посиланням на Експрес.

За його словами, Варшава не бачить проблеми в новому українському законодавстві, і не хоче політизувати ситуацію, що склалася. 

"Я не буду це засуджувати, тому що це двостороння справа між Угорщиною та Україною. Однак, я не буду політизувати цю проблему, з огляду на труднощі України через російську агресію. Я переконаний, що цю ситуацію можна вирішити мирним, менш емоційним способом", – сказав Ващиковський.

Міністр зазначив, що закон регулюватиме ситуації в російськомовних школах, а польська меншина має тільки декілька двомовних шкіл в Україні, тому польська влада не буде приєднуватися до емоційних заяв Сійярто.

Читайте також:Безпрецедентний випадок: в Одесі школа відмовилася від російської мови