Резонанс
29 січня 2015
У Росії заарештували мати сімох дітей за «держзраду» на користь України
Проти мешканки Смоленської області порушено кримінальну справу за фактом державної зради в користь України.
news-image

Світлана Давидова у квітні 2014 року звернулася в українське посольство, розповівши, що сусідня з її будинком військова частина спорожніла і солдати могли бути спрямовані в Донецьк.

Зараз вона знаходиться в СІЗО «Лефортово». Про це повідомляє Є! Єдність.інфо. 

В 8:30 21 січня у двері квартири Анатолія Горлова і Світлани Давидової міста Вязьми Смоленської області подзвонили.

«У вічку я побачив нашого дільничного. Він через двері сказав, що на нас скаржаться сусіди. У нас було семеро дітей, але частина до того моменту пішла в школу, а частина ще спала»,- згадує пан Горлов.

Коли він відкрив двері, замість дільничного в квартиру увірвалися люди в чорному камуфляжі. Слідчий Свинолуп заявив Світлані Давидової, що вона затримана по справі №221-601, порушеній за ст. 275 КК РФ («Державна зрада»).

«Світлану тут же відвели, а будинку розпочався обшук»,- каже пан Горлов.

Після декількох годин слідчих дій співробітники ФСБ винесли з будинку всі записні книжки, комп'ютер і ноутбук. Суть кримінальної справи зводиться до наступного. За даними ФСБ, в квітні 2014 року Світлана Давидова помітила, що військова частина №48886, розташована по сусідству з її будинком, фактично спорожніла.

У цій частині дислокується 82-я окрема радіотехнічна Червонопрапорна ордена Олександра Невського бригада ГРУ.

«Потім вона поїхала в центр у справах і в маршрутці побачила одного з службовців цієї частини. Зрозуміти, що він звідти, було неважко: він на всю маршрутку по телефону про це розповідав»,- каже пан Горлов.

Зокрема, в телефонній розмові чоловік говорив своєму співрозмовнику, що його з товаришами по службі «невеликими групами переправляють до Москви, обов'язково в цивільному, а звідти далі у відрядження».

Світлана Давидова, активно цікавилася ситуацією на сході України, вирішила, що мова йде саме про відрядження в Донецьк. Повернувшись додому, вона розповіла про все чоловікові, а потім вирішила подзвонити в українське посольство в Москві.

«Вона навіть собі записку написала про все це, її тепер підшили до справи. Світла зателефонувала українцям і сказала, що володіє такими даними і хоче запобігти можливі жертви»,- згадує чоловік заарештованої.