Суспільство
22 жовтня 2017
Комбат Яроша розповів, за якої умови українські військові воюватимуть ще краще
Комбат Владислав Литвин.
news-image

Комбат 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії Владислав Литвин, більш відомий за позивним "Чорний" переконаний, що українські військові можуть воювати ще ефективніше та нести ще менші втрати.

За словами командира, українську армію можна зробити більше ефективною, якщо в боях братимуть участь навчені та мотивовані військові.

Таку думку він висловив в інтерв'ю виданню "Апостроф", передає «Є!».

Насправді, в умілих руках танчик – це страшна зброя. І його дуже важко підбити. Двометровий профіль танка, та ще й в русі, не дасть можливості потрапити в нього з того ж РПГ. Особливо якщо там не дурень сидить, а фахівець, який нормально пригнічує вогневі засоби, – каже комбат "Чорний".

За його словами, найважливіше для військових не просто відкривати вогонь по ворогу, а ще й влучати в цілі.

Тоді виявляється, що для того, щоб вразити ворога або хоча б присадити його, щоб він не міг ефективно воювати, наприклад, для маневру, досить одного пострілу. Потрібно лише домогтися, щоб солдат потрапив в ціль, а не просто тра-та-та, сомалійські ці всі штуки, а потім бігати під вогнем, – наголошує командир.

Для того, щоб військові операції були успішними і закінчувались без втрат, в них мають брати участь добре навчені та мотивовані бійці – наголошує комбат "Чорний".