Світ
23 жовтня 2017
На Мальті тисячі людей вийшли на демонстрацію з вимогою розслідувати вбивство журналістки (фото)
Спершу мітингувальники пройшли маршем від міських воріт по Республіканській вулиці, після чого влаштували мовчазний протест біля штаб-квартири поліції.
news-image
На Мальті тисячі громадян вийшли на маштабну демонстрацію з вимогою розслідувати убивство журналістки, та домогалися відставки голови поліції і генерального прокурора. Про це повідомляє Європейська Правда з посиланням на місцеве видання Times of Malta, пише «Є!».

Протест відбувся у неділю біля штаб-квартири поліції. Спершу мітингувальники пройшли маршем від міських воріт по Республіканській вулиці, після чого влаштували "мовчазний протест" біля штаб-квартири поліції.

null

Організатором виступила Мережа громадянського суспільства, яку також підтримали представники політичних партій. На акції помітили президента країни Марі-Луїз Колейро Прека. Прем’єра Джозефа Муската, якого убита журналістка звинувачувала в корупції, на демонстрації не було.

Люди сіли посеред дороги, розгорнувши знамено, яке висміювало керівника поліції, та вигукували "Справедливість, справедливість". Деякі протестувальники розвішали банери "Мальта – мафіозна держава".

Демонстранти вимагали справедливого розслідування убивства журналістки. Зокрема, вони закликали до негайної відставки очільника поліцейського відомства та генерального прокурора.

null

Дафна Каруана Галіція була жорстким критиком уряду і фактично спричинила дострокові вибори цього року, коли опублікувала документи, що пов'язали прем'єр-міністра Джозефа Муската зі скандалом довкола "Панамського досьє".

Разом з тим Мускат та його дружина спростували твердження, що вони використовували секретні офшорні банківські рахунки, на які було перераховано платежі від правлячої сім'ї Азербайджану. Попри скандал, він був переобраний і знову очолив уряд.

Нагадаємо, автомобіль Дафни Каруани Галіції вибухнув невдовзі після того, як вона виїхала в понеділок, 16 жовтня, з дому. Вона була відома своїми гострими антикорупційними блогами, у яких критикувала чільних політиків Мальти. Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж готовий сплатити 20 тис. євро винагороди за інформацію про вбивць журналістки.

Влада Мальти стверджує, що журналістку Дафну Каруану Галісію, яка займалася розслідуванням корупції, підірвали дистанційно керованою бомбою.

Син журналістки звинуватив у її смерті "мафійну державу".

Читайте також:На Мальті підірвали авто журналістки, яка писала про панамські офшори