Політика
23 жовтня 2017
Рабінович: Замість того, щоб боротися з корупцією в країні, Кабмін її очолив! (відео)
Нардеп вважає, що на найвищому рівні української корупції перебувають міністри і особисто прем'єр-міністр.
news-image

Корупцію в країні очолює Кабінет міністрів України - якби в уряді перестали красти і розподіляти грошові потоки, то вона відразу б зникла. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович у прямому ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», передає «Є

 

«Риба завжди гниє з голови, а «економічна риба» - «з економічної голови». Економіку курирують в уряді, отже, на найвищому рівні української корупції перебувають міністри і особисто прем'єр-міністр. Не треба стрілочників знаходити!

Якби в Кабміні дали ясно і чітко зрозуміти, що у нас заборонено красти, а не розподіляли б потоки, то у нас одразу б зникла корупція! Якби влада не влаштовувала цирк - спочатку надягають наручники, а потім випускають хапуг на свободу - тоді б чиновники інакше на все це дивилися і боялися б. Найголовніший корумпований орган в країні - Кабмін!»- переконаний політик.

Він підкреслив, що прогресу в боротьбі з корупцією в Україні немає. Так, на посаду звільненого екс-глави Державної фіскальної служби України Романа Насірова урядом був призначений Мирослав Продан, при якому рівень хабарництва, за словами Рабіиновича, не став нижче.

«Я однозначно ставлю Кабмін на чолі рейтингу корупції. Колись нам розповідали, що Насіров - кращий менеджер. Пізніше його голосно звільнили - і зараз він «напівсидить». Тепер ДФС очолює Продан (Мирослав Продан, - ред.), який є особистим ставлеником Гройсмана (прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, - ред.). На нього підприємці скаржаться навіть більше, ніж на Насірова. Кажуть, що рівень хабарництва такий же, тільки «ставки» піднялися в рази. Прогресу в боротьбі з корупцією немає», - констатував народний депутат.

На думку Рабиновича, замість того, щоб раз і назавжди покінчити з корупцією в країні, Володимир Гройсман «очолив цей процес».

«За нашими законами президент взагалі не має відношення до економіки. Коли говорять, що крадуть люди президента, я відразу згадую слова Гройсмана, який обіцяв показати, як потрібно керувати країною. Якщо ти такий сміливий - то візьми і відірви їх від годівниці! Він же цього не робить, а просто очолив процес розграбування країни», - висловив обурення лідер партії «За життя».

Політик упевнений, що Україна посідає перше місце за рівнем корупції в світі тільки через бездіяльність Кабміну, який відповідає за економіку в державі.

«У Transparency International поставили Україну на перше місце за рівнем корупції, а це значить, що звинувачують вони в цьому уряд, який відповідає за економіку в державі. Кабмін - номер один в рейтингу корумпованих органів в Україні. Точка!»- підкреслив Вадим Рабінович.
Читайте також: Рабінович: «Медреформа» Супрун призведе до знищення половини населення України (відео)