Події
23 жовтня 2017
ДТП у Харкові: у МВС прогнозують швидке завершення розслідування і передачу справи до суду
Довго не буде тривати це слідство і скоро воно завершиться обвинувальним актом у суді.
news-image

У Міністерстві внутрішніх справ прогнозують швидке розслідування справи про смертельну аварію, що сталася в центрі Харкова минулого тижня, а також передачу в суд. Про це журналістам заявив директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Я думаю, там проблем жодних не буде, адже картина злочину більш-менш зрозуміла і всі учасники ДТП встановлені, і ніхто не перебуває у розшуку, ніхто не ухиляється від слідства. Всі наявні, усі будуть співпрацювати зі слідством, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою терміном на 2 місяці. Я думаю, що слідство швидко розбереться. Головне зараз якісно і швидко провести експертизи, призначені слідством, первинні слідчі дії вже зроблено. Я думаю, що довго не буде тривати це слідство і скоро воно завершиться обвинувальним актом у суді", - сказав він.

Шевченко також додав, що наразі другий учасник ДТП проходить у справі як свідок і співпрацює зі слідством.

"Він (другий водій, - ред) є свідком, але якщо буде встановлено якийсь ступінь його провини, то слідство може так само частину відповідальності покласти або пред’явити підозру, або по адміністративній статті. Слідство розбереться. Поки що він свідок", - додав він

Стосовно того, чи є водій Туарега співробітником правоохоронних органів, Шевченко повідомив, що така інформація йому невідома.

"Мені про це невідомо. Я знав, що СБУ спростовувала заяву Добкіна, який епатував тим, що він служить у СБУ. СБУ говорить – ні, не служить. Це не має жодної різниці, де він служить, його соціальний статус, майновий статус, він буде відповідати, якщо слідство знайде частинку його провини у ДТП", - говорить Шевченко.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus під управлінням жінки-водія 1997 року народження, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався в автомобіль Volkswagen Touareg. Від отриманого удару автомобіль Lexus викинуло на тротуар вулиці Сумської, де у цей момент знаходилися десятки пішоходів. Водії обох автомобілів залишилися живі, їх повезли на огляд щодо наявності алкогольного або наркотичного сп'яніння. У результаті ДТП загинули 5 осіб, ще 6 госпіталізовано.

Раніше підозрюваній у смертельній ДТП у центрі Харкові обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці без права застави. Суд також позбавив Олену Зайцеву водійських прав і наклав арешт на Lexus з Volkswagen.

На даний момент триває досудове розслідування. Зокрема правоохоронці з'ясовують, чи вживала заспокійливе підозрювана і в якій кількості. Зазначимо, що раніше під час судового засідання у цій справі обвинувальна сторона стверджувала, що дівчина перебувала під впливом опіатів. Проте захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливі ліки. Також захист і сім'я Зайцевої вважають, що в ДТП винен водій Touareg. За версією адвоката, чоловік зупинився за стоп-лінією і почав рухатися на жовтий сигнал світлофора.

Крім цього, в поліції Харківської області стверджують, що статус водія Touareg, який проходить як свідок, може змінитися.

Читайте також:ДТП у Харкові: водій Volkswagen знаходиться в поганому стані