Київ
25 жовтня 2017
Геть російську попсу: з’явилася петиція про заборону шансону в громадському транспорті Києва
Дуже часто водії маршруток вмикають музику на повну гучність на весь салон.
news-image

На сайті Київської міської ради з’явилася петиція про заборону шансону та російської попси в громадському транспорті Києва. Активісти «Ініціативи Геть від Москви», які склали петицію, закликають киян брати участь в голосуванні. Необхідно забрати 10 тисяч голосів, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Текст петиції розміщений у розділі петиції на сайті КМДА:

«Кожен з нас щодня користується громадським транспортом, зокрема маршрутними таксі. Дуже часто водії маршруток вмикають музику на повну гучність на весь салон. Вважаємо таку практику неприпустимою з огляду на таке: це шкодить безпеці руху,оскільки заважає водієві чути сигнали від ін. учасників дорожнього руху або пасажирів (напр., прохання про зупинку за вимогою або про екстрену зупинку, коли пасажирові стало погано); на думку дуже багатьох пасажирів музика, яка лунає в маршрутках, є вкрай низькоякісною (так звана «попса», переважно російська). Звісно, що кожен має право на власні музичні вподобання, але ніщо не дає водієві маршрутки права нав’язувати свої музичні смаки всім пасажирам, – йдеться у петиції.

Керуючись постановою КМУ «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» п.40 та відповідно до Конвенції ООН «Про дорожній рух» ст.7 активісти пропонують КМДА:

Заборонити відтворення музичних творів та будь-якого звукового супроводу (крім оголошення зупинок та важливої інформації щодо перевезення) при поїздках в громадському транспорті м. Києва;
Внести відповідні зміни до нормативних актів на рівні міста Києва, що визначають для громадського транспорту умови надання послуг перевізниками, передбачивши відповідальність останніх за їх порушення;
Здійснювати систематичний контроль за дотриманням перевізниками в громадському транспорті вимог щодо недопущення відтворення музичних творів чи ін. звукового супроводу. 

Читайте також:Bad Rabbit. Що відомо про новий комп'ютерний вірус