Суспільство
25 жовтня 2017
Які продукти повинен щодня вживати вегетаріанець щоб замінити дефіцит м'яса
Якщо ти вегетаріанець або плануєш ним стати, то ці продукти обов'язково повинні бути в твоєму раціоні.
news-image

Відмова від м'яса або всіх продуктів тваринного походження сьогодні набирає все більшою популярністю. Хтось відмовляється через етичні переконання, а хтось заради здоров'я. У будь-якому випадку в раціон повинен бути збалансованим, тож м'ясо потрібно замінити іншими продуктами.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Якщо ти вегетаріанець або плануєш ним стати, то ці продукти обов'язково повинні бути в твоєму раціоні.

Овочі

Овочі – невід'ємна частина здорового харчування не тільки вегетаріанців. Дуже важливо в своєму раціоні використовувати шпинат, броколі, брюссельську капусту та іншу зелень. Адже в овочах міститься багато вітамінів і мінералів. А ще в них дуже мало калорій.

Соя

Продукти на основі сої (тофу, темпі і інші) багаті на білок. Наприклад, 8 грамів білка міститься в 100 грамах тофу і приблизно 19 грамів – в темпі. Ці продукти цілком можуть замінити м'ясо в вашому раціоні і бути не менше ситними.

Білок

Нут, чечевиця і горох– всі ці продукти містять рослинний білок. Також це багаті джерела магнію, фосфору, цинку і вітаміну В.

Насіння

Часто в смузі або салати ми додаємо різноманітні насіння: гарбузове насіння, чіа, насіння льону або кунжут. Це не тільки елемент декору, але і джерело білка.

Читайте також: Мешканцям Виноградаря радять не пити воду з-під крана
Читайте також: Більше половини українців страждають від зайвої ваги, — дослідження