Події
25 жовтня 2017
161 українська компанія потрапила до санкційних списків США, ЄС, Британії, Японії та Австралії
Про це повідомила компанія YouControl.
news-image

Серед міжнародних санкційних списків було знайдено 434 публікації, що стосуються 161 української компанії. Про це повідомила компанія YouControl, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Українські компанії потрапили до таких міжнародних санкційних списків:

1.Санкційний список Міністерства фінансів США 2. Санкційний список Європейського союзу 3. Зведений санкційний список Австралії 4. Консолідований список осіб/організацій, до яких застосовані фінансові санкції Великобританії 5. Санкційний список Японії проти РФ у зв’язку з подіями в Україні

В "чорний список" потрапили: Українські філії російських банків.

А саме – Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ Банк у санкційних списках США та Японії. Зокрема, Сбербанку забороняються такі транзакції з боку фізичних та юридичних осіб США або на території США: проведення операцій, надання фінансування чи інші комерційні операції з новими борговими зобов'язаннями цих осіб з терміном платежу від 30 днів.

Юридичні особи, що належать політичному оточенню Віктора Януковича. 

А саме - Компанії Курченка, Ставицького та Медведчука – у санкційному списку Міністерства США. Всі активи організацій та фізосіб в межах США заблоковані, а юридичним і фізичним особам з США заборонено вести з ними будь-які справи. 

Компанії з орбіти Олександра Януковича, фірма, що оперує майном Дмитра Табачника в Криму, фірми Сергія Курченка, фірми Олега Царьова, що закликав до підтримки Новоросії, компанії голови проросійської політичної організації "Український вибір" Віктора Медведчука, компанії Андрія Клюєва, екс-голови президентської адміністрації Януковича, фірми екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова та компанії Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості. Цим особам заборонено в’їжджати на територію Австралії, вони також і під санкціями з боку США. 

Юридичні особи, що належать фігурантам списку "Миротворець". 

Ватажки збройних формувань "ЛНР/ДНР", серед них: Олександр Захарченко самопроголошений голова тимчасово окупованих "ДНР", Павло Губарєв, що відповідає за вербування для збройних сил та проголосив себе "народним губернатором" "ДНР", Юрій Іванкін, так званий екс-міністр внутрішніх справ "ЛНР", Володимир Константинов, голова так званої Державної Ради Криму та інші. Вони попадають під дію обмежувальних  заходів Великобританії, через те, що дестабілізують  ситуацію в Україні. Також їм заборонено в’їзд до ЄС. 

Державні підприємства, що знаходяться на окупованих територіях і експлуатуються окупаційним режимом.  

Це ДП "Завод шампанських вин", ДП "Керченський морський торгівельний порт", Державний концерн "Національне виробничо-аграрне обєднання "Масандра"", Кримське республіканське підприємство "Азовський Лікерогорілчаний завод", Санаторій "Нижня Оренда" управління справами апарату Верховної Ради України, та інші. 

У зв’язку з тим, що власність підприємства була передана всупереч українському законодавству, вид обмежувального заходу передбачає: блокування активів — тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном. 

Читайте також: В національній лотереї відмовились коментувати виграш Ляшка
Читайте також: В «Укрзалізниці» розповіли про нововведення які стосуються пасажирів