Події
25 жовтня 2017
Українця, який збив на смерть двох дітей у Польщі засудили до 9 років в'язниці
Суд також ухвали пожиттєво позбавити українця водійських прав.
news-image

Громадянина України, який у новорічну ніч, 1 січня 2017 року, у місті Єленя Гура (Польща) п’яним на джипі збив на смерть двох дівчат-підлітків, засудили до дев’яти років і одного місяця в’язниці.

Відповідне рішення у середу, 25 жовтня, ухвалив суд у Єленій Гурі, інформує «Є!», з посиланянм на zaxid.net.

Суд також ухвали пожиттєво позбавити українця водійських прав.

Трагедія трапилась у новорічну ніч. Двоє дівчат – 14-річна Сара і 16-річна Марися йшли до центру міста подивитись на новорічне шоу. Коли вони переходили дорогу, на пішохідному переході їх збив позашляховик Jeep Cherokee, яким керував 27-річний Владислав К.

Далі автомобіль в’їхав у огорожу моста, проломив її та впав до річки. Із машини українця витягнули рятувальники. Але серйозних травм він не отримав, як і пасажирка авто, теж громадянка України. Аналіз показав наявність у крові водія майже 2 проміле алкоголю. Експерти з’ясували, що позашляховик їхав із швидкістю не менше 90 км/год. Унаслідок удару дівчата загинули миттєво.

Прокуратура вимагала для Владислава К. 12 років ув’язнення. Однак суд взяв до уваги те, що винуватець ДТП раніше ніколи не порушував закону та добре характеризувався на місці роботи. Відтак йому присудили дев’ять років ув’язнення та відшкодування родинам загиблих по 50 тис. злотих (350 тис. грн). Самого Владислава К. на судовому засіданні не було.

Читайте також: Поліція розшукує свідків смертельної ДТП у Харкові (фото)
Читайте також: Суд обрав Коханівському запобіжний захід (відео)