Події
26 жовтня 2017
Стан Мосійчука важкий, - лікар
До Мосійчука поки не пускають відвідувачів, проте лікарі не виключають, що його стан може стабілізуватися.
news-image

Стан нардепа Ігоря Мосійчука після замаху і проведеної операції оцінюють як тяжкий. Про це в коментарі "112 Україна" заявив завідувач стаціонарним відділенням клініки "Борис" Ігор Конівець, пише «Є!».

За його словами, внаслідок вибуху в Мосійчука сильно ушкоджені кінцівки, внутрішні органи пошкоджені менше. Деякі осколки з тіла лікарі витягти ще не встигли. Мосійчук продовжує перебувати в реанімації у тяжкому стані.

"Стан важкий. Такий, що характеризує першу добу, післяопераційний період. Сьогодні вночі закінчилося оперативне втручання, було десь до трьох годин, було дуже багато осколків, які ми видалили. Зараз пацієнт знаходиться у палаті інтенсивної терапії. Стан важкий, до середнього ще рано, але з ним можна спілкуватися. Він нам допомагає у проведенні перев'язок, ми тільки закінчили перев'язки. В основному внутрішні органи залишилися більш-менш (цілими, - ред.), більше за все постраждали кінцівки, верхня, нижня, м'які тканини, верхні і нижні, є відкритий перелом кістки справа, дуже велика обширна рана правого стегна, дуже багато осколків у нижніх кінцівках як зліва, так і справа. Є осколки у потиличній ділянці головного мозку м’яких тканин і рани у нижній частині тулуба. Рани різного характеру", - розповів він.

Конівець запевнив, що життю Мосійчука нічого не загрожує, однак у лікарні йому доведеться провести до трьох тижнів. На нардепа чекає ще одна операція.

"Перше - стабілізували кістку на правій верхній кінцівці стержнем, бо зараз оперувати і відновлювати її не можна, поки є бактеріальна інфекція. Десь через 2 тижні буде ще одна операція по відновленню цієї кістки. Видалення сторонніх тіл з рани. Він знаходиться у палаті інтенсивної терапії, у реанімації", - заявив він.

До Мосійчука поки не пускають відвідувачів, проте лікарі не виключають, що його стан може стабілізуватися.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Києві біля приміщення телеканалу "Еспресо.TV" прогримів вибух, унаслідок якого були поранені п'ятеро осіб. Один з них, охоронець Мосійчука, незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. Пізніше стало відомо про другу жертву вибуху: загинув 36-річний чоловік, який випадково опинився поруч з місцем події. Множинні осколкові поранення дістали нардеп Ігор Мосійчук та ще троє осіб, у тому числі політолог Віталій Бала. За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за ст. 258 КК україни "Терористичний акт".

У постраждалого нардепа були діагностовані поранення кінцівок, спини і живота. Як заявили в прес-службі Мосійчука, він вважає, що замах має "російський слід".

Читайте також:Одна з версій теракту - замах на журналістів Еспресо, - прокуратура

Читайте також:«Володимировичу, земля!», - нардеп розповів про мить порятунку Мосійчука під час замаху