Події
27 жовтня 2017
Викладачів НПУ Драгоманова покарали за примус студентів до відвідування молебень
Було скеровано листи до Міносвіти і науки та керівництва ВНЗ з вимогою вжити негайних заходів реагування.
news-image

Примус студентів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова до відвідування молебню є порушенням їх права на свободу совісті та віросповідання, а також права на освіту.

Про це повідомляє прес-служба уповноваженої з прав людини в Україні Валерії Лутковської, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

У повідомленні зазначається, що з огляду на зазначене, було скеровано листи до Міносвіти і науки та керівництва ВНЗ з вимогою вжити негайних заходів реагування, спрямованих на забезпечення суворого дотримання положень законодавства про освіту та не допускати подібних ситуацій у майбутньому.

У листах було наголошено, що у вказаній ситуації вбачаються порушення норм, якими гарантовано право на свободу совісті і віросповідання та чітко визначено право кожного сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати жодної.

"Керівництво НПУ імені М.П. Драгоманова поінформувало уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, що згідно з розпорядженням ректора, було вжито усіх заходів щодо суворого дотримання в подальшому положень законодавства про освіту. Водночас, щодо викладачів, які змушували студентів відвідати "урочистий молебень", вжито заходів дисциплінарного впливу", – мовиться у повідомленні прес-служби Лутковської.
Читайте також: Сьогодні у Києві пройде панахида за жертвами, розстріляними 80 років тому в урочищі Сандармох
Читайте також: Співоче поле розквітло справжніми японськими садами (фото)