Політика
28 жовтня 2017
Порошенко провів зустріч із спецпредставником США Волкером
Порошенко і Волкер приділили значну увагу питанню звільнення заручників.
news-image

Президент України Петро Порошенко у п’ятницю, 27 жовтня, зустрівся із спеціальним представником США по Україні Куртом  Волкером. Сторони обговорили шляхи вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба українського президента, інформує «Є!», посиланням на ТСН.

Порошенко і Волкер скоординували подальші кроки щодо зміцнення міжнародної присутності на Донбасі – як у рамках зусиль у Нормандському форматі, так і на міжнародних майданчиках, передусім у Раді Безпеки ООН. 

Сторони обговорили безпекову  ситуацію у зоні АТО і наголосили на важливості виконання Мінських домовленостей,  передусім у частині консолідації сталого і всеохоплюючого припинення вогню, виведення з України російських окупаційних військ та техніки.

Також Порошенко і Волкер приділили значну увагу питанню звільнення заручників, яких утримують бойовики на окупованих територіях та Росія у своїх тюрмах. Спецпредставнику США передали звернення членів сімей заручників, які сподіваються на його ефективну підтримку у їхньому звільненні, передусім у контактах з російською стороною.

"Курт Волкер високо оцінив схвалення Закону України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України". Було відзначено, що це рішення є чітким сигналом на підтвердження справжньої відданості української сторони мирному врегулюванню", - йдеться у повідомленні.

Порошенко і Волкер також обговорили графік найближчих контактів та перемовин у Нормандському форматі та у рамках діяльності Спеціального посланника Президента США у справах України.