Політика
29 жовтня 2017
Експерт Інституту Маккейна Креймер: Україна повинна отримати летальну зброю
Креймер: Україна не просила американських солдатів боротися за неї, вона просила про зброю.
news-image

США повинні надати Україні летальну оборонну зброю. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив старший директор із прав людини і демократії в Інституті Маккейна Девід Креймер, передає «Є!».

За його словами, Мінські угоди не працюють.

Думаю, Росія повинна мати більше причин піти з України. Ні перші, ні другі Мінські угоди не спрацювали. Ми бачили, що перші не спрацювали, й уклали другі. Але було помилкою не визнати, що і другі не працюють, і потрібно щось інше... Поки для Росії не буде великих наслідків, вона взагалі не буде зацікавленою в переговорах, – сказав він.

Креймер уважає, що така ситуація триватиме до посилення санкцій проти РФ.

Я не кажу про продовження санкцій, хоча люди чекають від нас хоча б цього. Санкції має бути посилено. Україна повинна отримати летальну зброю, щоб мати можливість себе захистити. Україна не просила американських солдатів боротися за неї, вона просила про зброю, яка могла б запобігти просуванню російських танків углиб її території, – сказав Креймер.

Він підкреслив, що Україна потребує більшої підтримки.

На Москву треба чинити тиск, інакше ця ініційована Росією криза буде продовжуватися, – підкреслив він.

На запитання, чи надасть президент США Дональд Трамп летальну зброю Україні, Креймер відповів: "Важко сказати... Ми не знаємо, що думає про це президент Трамп, але схоже, що такий крок йому радять зробити і в Держдепартаменті, і в Пентагоні. Коли рішення можуть ухвалити – невідомо".