Події
29 жовтня 2017
«Кожного дня він приходив на місце захоронення хлопчика, щоб подивитися, як розкладається його тіло»: на Харківщині психічно хворий чоловік вбив школяра (фото)
Хлопчик ріс у неповній родині, батько давно проживає окремо у сусідньому селі.
news-image

На Харківщині працівники поліції розкрили вбивство малолітнього хлопчика, на тілі якого експерти нарахували більше трьох десятків ножових поранень.

Про це повідомляє поліція області, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У п'ятницю, 27 жовтня, опівдні поблизу меморіального комплексу селища Великий Бурлук жителі виявили у лісопосадці труп дитини. Загиблим виявився місцевий хлопчик, 2009 року народження, учень 2 класу школи-інтернату, який від 3 вересня розшукувався поліцією як безвісти зниклий.

Пошуки дитини тривали два місяці і ось його тіло виявили з ознаками насильницької смерті. В той же день особу вбивці було встановлено, ним виявився 48-річний місцевий житель, який зізнався у всьому.

"Під час слідчого експерименту затриманий холоднокровно з подробицями розповів, як розправився з дитиною. У день убивства він на могилі напоїв хлопчика горілкою, дочекався, поки той знепритомніє, і після цього відніс його до пустиря, де наніс 32 ножові поранення. Психічно хворій людині здалося, що хлопець зазіхає на його право збирати з могил їжу та напої. Таку жорстокість пояснив тим, що йому подобається колір крові. Кожного дня він приходив на місце захоронення хлопчика, щоб подивитися, як розкладається його тіло", - розповів заступник начальника ГУНП в Харківській області-начальник слідчого управління Сергій Чиж.

Зазначається, раніше дитина часто ходила на кладовище, збирала цукерки та печиво.

За інформацією поліції, хлопчик ріс у неповній родині, батько давно проживає окремо у сусідньому селі. Окрім нього, в родині є ще двоє дітей, які виховуються спеціальній школі-інтернаті. Своєю чергою мати загиблого працює прачкою, спиртним не зловживає, але вихованням дітей належним чином не займається.

Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, у в місті Молочанськ на Запоріжжі 38-річний чоловік напідпитку вбив маленьку дівчинку. Зазначається, що родина, до якої входили жінка зі співмешканцем та трьома дітьми, орендували кімнату в будинку підозрюваного. У неділю,1 жовтня, близько 23 години між господарем будинку та сім'єю виник конфлікт. Чоловік вирішив вигнати квартирантів.

Подружжя вийшло з будинку, залишивши на деякий час дітей. Повернувшись, вони побачили двох дітей у сльозах та свою 3-річну доньку без ознак життя. 

Читайте також: На Харківщині автобус із школярами потрапив в ДТП: семеро постраждалих