Події
30 жовтня 2017
Умеров сказав, коли поїде до Криму
Ільмі Умеров подякував усім, хто підтримав його цими днями.
news-image

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, який знаходиться в Києві, має намір повернутися до Криму після поїздки до Німеччини, куди його запросили на лікування та обстеження. Про це він написав у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"До Криму поїду після поїздки до Німеччини, пов'язаної із запрошенням на обстеження і лікування", - повідомив Умеров.

Він подякував усім, хто підтримав його цими днями і поділився, що не може звикнути до думки, що його "вивезли з Криму".

"Дякую всім, хто підтримав мене цими днями. Ніяк не можу і не хочу звикнути до думки, що мене вивезли з Криму. Я дуже люблю і ціную свободу, але це повинно бути і в Криму теж. Боротьба триває", - написав Умеров.

Як повідомлялося, 27 жовтня Ільмі Умеров разом з Ахтемом Чийгозом, які після засудження у захопленому Криму були передані російською стороною Туреччині, прибули до Києва. Умеров був засуджений на два роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено до восьми років позбавлення волі у "справі 26 лютого". Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні правозахисні організації.

Читайте також: Порошенко вручив Умерову та Чийгозу ордени «За заслуги»