Події
30 жовтня 2017
Захоплення військового об'єкту в Одесі: ЗМІ дізнались справжню суть конфлікту
Цей аеродром військовими майже не використовувався.
news-image

Конфлікт навколо військової частини в Одесі пов'язаний із військовим аеродромом "Шкільний". Про це повідомляють джерела у військовій прокуратурі, яка буде розслідувати цей інцидент.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Справа в тому, що впритул до паркану військової частини примикає територія супермаркету" CITY CENTER ". Там хочуть добудувати третю чергу супермаркету. Їм потрібен технологічний майданчик для будівельної техніки, площею в 20 соток, вона перебуває прямо на місці паркану військової частини. При цьому аеродром "Одеса-Шкільний", згідно з Генеральним планом Одеси визначається як зона житлової забудови.

За словами джерела, цей аеродром військовими майже не використовувався, був по суті покинутий, тож влада Одеси почала видавати дозволи на забудову. Відтак, з 2015 року територія аеродрому перебуває в зоні конфлікту інтересів.

Окрім того, з-а даними джерела, документів, які б визначали межі земельної ділянки, у командування військової частини А3571 не було.

"Єдині документи щодо виділення землі під аеродром були прийняті за радянської влади рішенням Радміну УРСР в 1948 році. Межі ділянки не були позначені – просто було сказано, що в такому-то районі виділити 300 гектарів під військовий аеродром…З правової точки зору, то, що сталося - це не рейдерське захоплення. Співробітники "Югтранс" мали всі документи на проведення робіт", – розповіло джерело.
Читайте також: Польський публіцист про АТО: Всі вдають, що немає десятків тисяч жертв та Росія не є загрозою