Суспільство
31 жовтня 2017
Манафорт фігурує в двох розслідуваннях ГПУ - прокурор
Розслідування США щодо відмивання коштів Полом Манафортом.
news-image
Розслідування США щодо відмивання коштів Полом Манафортом, зароблених в Україні за часів Януковича, вписується у рамки розслідувань Генпрокуратури.

Про це заявив “Громадському радіо” керівник Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає «Є!».

Воно вкладається у рамки тих розслідувань, які ми здійснюємо. Перше стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, які виділялись на американську юридичну фірму для підготовки звіту по справі “Тимошенко проти України” щодо її незаконного арешту. Друге – в частині матеріалів по “чорній бухгалтерії”. Ці справи ми далі розслідуємо, - зазначив Горбатюк.

За його словами, Генпрокуратура України близько двох років тому направляла запит до Міністерства юстиції США, щоб там допитали Манофорта щодо коштів та їх використання, але українське відомство поки не отримало відповіді.

Як повідомлялося, 30 жовтня було оприлюднено звинувачення Полу Манафорту та Річарду Ґейтсу. Воно містить 12 пунктів і включає перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином в США.

Федеральна спеціальна рада США 30 жовтня висунула обвинувачення проти колишнього керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.