Суспільство
31 жовтня 2017
Клімкін вимагає біометричних віз з Росією
У країні потрібно ввести додатковий контроль за пересуванням росіян, зокрема запровадити біометричний візовий режим з Росією.
news-image
У МЗС України вважають, що для громадян Росії необхідно ввести біометричний візовий режим. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє видання "Інтерфакс-Україна", пише «Є!».

Він зауважив, що в країні потрібно ввести додатковий контроль за пересуванням росіян, зокрема запровадити біометричний візовий режим з Росією.

"Водночас маємо розуміти, що додатковий контроль за пересуванням російських громадян і за всім, що тут роблять російські спецслужби, нам вкрай потрібен, на це і спрямовано те, що буде введено з 1 січня", - наголосив Клімкін.

Він нагадав, що вже з наступного року для в'їзду в Україну в іноземців вимагатимуть надання біометричних даних та подання попередньої заявки на в'їзд.

За його словами, ввести візи з Росією буде недостатньо. Одночасно з цим треба ввести пропуск до країни росіян, які мають біометричний паспорт.

"Далі нам потрібно буде робити біометричний візовий режим, оскільки звичайний візовий режим не працює тощо. Ми маємо контролювати кожен крок, який робиться з метою дестабілізувати ситуацію в Україні," - підсумував Клімкін.

Читайте також:Заступник голови Меджлісу Чийгоз: в Криму відбувається державний терор з боку РФ

Читайте також:Смоленська трагедія: росіяни обгородили місце падіння літака і будують газопровід