Київ
31 жовтня 2017
У суботу в столиці можна буде покататися на ретропоїзді
З Центрального залізничного вокзалу в Києві відправиться ретропоїзд.
news-image

Жителі та гості Києва в День залізничника матимуть унікальну можливість проїхати столицею України ретропоїздом, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Укрзалізниці.

Вирушити у подорож Київським залізничним кільцем можуть усі охочі в суботу, 4 листопада, о 13:45 зі станції Київ-Пасажирський.

"Під час подорожі ретропоїздом, який поведе паровоз Эр 787-46, пасажири зможуть помилуватися краєвидами столиці та Дніпром, побачити вантажні та пасажирські станції, локомотивні депо, історичну пам’ятку – будівлю депо Київ-Московський, яке свого часу було основним для вантажних паровозів. За майже дві з половиною години ретропоїзд зробить кільце через Петрівку, Дарницю, Видубичі", - повідомляють організатори заходу.

У складі поїзда три комфортабельні вагони з м’якими місцями для сидіння. Святковий поїзд поведе бригада з локомотивного депо станції Сновськ, яке засноване в 1873 році та є базовим депо з обслуговування паровозів в Україні.

Квитки на ретропоїзд можна придбати в залізничних касах вокзалу або за допомогою онлайн-сервісу booking.uz.gov.ua. При придбані квитка через онлайн-систему слід вказувати станцію відправлення Київ-Пасажирський, а станцію прибуття Караваєві Дачі. Вартість квитка для дорослих близько 77 грн, для дітей – 43 грн. Прибуватиме поїзд після святкової поїздки на станцію Київ-Пасажирський.

Також охочі можуть відвідати виставку історичного рухомого складу на станції Київ-Пасажирський, що розташована біля 14-ї колії. Тут можна оглянути паровози різних серій, унікальні тепловоз ТЭ3 та електровоз ЧС4, пасажирські вагони-салони побудови першої половини ХХ сторіччя та спеціальну техніку.

Читайте також: У Києві відбудеться виставка «Свято Врожаю-2017»