Події
1 листопада 2017
Звинувачення просить для сина Авакова 5 мільйонів застави та електронний браслет
Майновий стан Авакова дозволяє.
news-image

В середу, 1 листопада, на засіданні у Солом’янському райсуді Києва щодо обрання запобіжного заходу синові глави МВС Олександрові Авакову сторона звинувачення просить для підозрюваного зобов’язання носити електронний браслет і встановити розмір застави у 5 мільйонів гривень.

Про це на судовому засіданні заявив прокурор, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"У власності Авакова зареєстровано 2 квартири: в Харкові і в Києві (375 квадратних метрів). У власності є також 3 машини. Я б хотів зорієнтувати суд визначити розмір застави більший, ніж передбачено статтею кодексу. Розмір збитків становить 14 мільйонів гривень. Розмір застави у 5 мільйонів гривень зможе забезпечити відшкодування шкоди. Майновий стан Авакова дозволяє", – сказав прокурор.
"Прошу зобов'язати підозрюваного повідомляти про місцезнаходження, зміну місця роботи і утриматися від спілкування з посадовими особами. Прошу зобов'язати носити Авакова електронний браслет", – додав прокурор.

Нагадаємо, 31 жовтня детективи НАБУ затримали 3 осіб у справі про закупівлю МВС 6 тисяч тактичних рюкзаків за завищеними цінами. Серед затриманих – син голови МВС Олександр Аваков, заступник голови МВС Сергій Чеботар та представник фірми-переможця тендеру з постачання наплічників. Їх підозрюють у розтраті 14 мільйонів гривень з держбюджету.

Згодом стало відомо, що Олександру Авакову повідомили про підозру за частиною 5 статті 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте також: Сина Авакова доставили в ізолятор
Читайте також: Українець судитиме світовий фінал Red Bull BC One