Суспільство
2 листопада 2017
ЦРУ оприлюднило майже півмільйона документів про бен Ладена та «Аль-Каїду»
Бен Ладена ліквідували в ніч із 1 на 2 травня 2011 року американські спецпризначенці в пакистанському Абботтабаді.
news-image

ЦРУ США опублікувало майже 500 тис. документів, отриманих під час ліквідації ватажка "Аль-Каїди" Усами бен Ладена у травні 2011 року. Про це йдеться в повідомленні ЦРУ у Twitter.

Сьогодні ми опублікували майже 470 тисяч файлів, отриманих під час рейду 2011 року на житловий комплекс Усами бен Ладена в Абботабаді, Пакистан, – ідеться в повідомленні.
Директор ЦРУ Майк Помпео вирішив оприлюднити їх в інтересах прозорості і для кращого розуміння "Аль-Каїди" та Усами бен Ладена, – зазначили у відомстві.
Сьогоднішній реліз відновлених листів аль-Каїди, відео, аудіо та інших матеріалів дає можливість американському народу одержати додаткову інформацію про плани і роботу цієї терористичної організації. ЦРУ продовжуватиме шукати можливості для обміну інформацією з американським народом відповідно з нашим зобов'язанням щодо захисту національної безпеки, – про це йдеться у заяві, оприлюдненій главою ЦРУ на сайті організації.

Повідомляють, що в документах є особистий щоденник Усами бен Ладена, приблизно 79 тис. аудіо- і графічних файлів, понад 10 000 відеофайлів, "домашні відео" аль-Каїди, відеоролики чи заяви Усами бен Ладена.

Матеріали опубліковано в оригіналі арабською мовою. Документи доступні на сайті ЦРУ.

Ватажка екстремістського ісламського угруповання "Аль-Каїда" Усама бен Ладен назвали у США "ворогом номер один" після того, як 11 вересня 2001 року терористи, яких він надихнув, спрямували літаки на будівлі Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку і на Пентагон.