Шоу-біз та культура
2 листопада 2017
У Києві відкриється виставка, присвячена народній артистці України Ніні Матвієнко
Ювілейна виставка «Ой, виорю нивку широкую» пройде в Музеї Івана Гончара.
news-image

У Музеї Івана Гончара 4 листопада відкриється виставка,  присвячена співачці, Герою України, лауреату Національної премії ім. Тараса Шевченка, народній артистці України Ніні Матвієнко, передає «Є!»

"Ювілейна виставка «Ой, виорю нивку широкую» є однією із складових великого мистецького проекту «Життя і сцена», присвяченого життю і творчості артистки. Експозиція розкриває глядачеві становлення та формування самобутнього таланту Ніни Митрофанівни Матвієнко, зафіксовані у фотохроніці, художніх фотопортретах та в образах сценічних концертних костюмів", - йдеться в повідомленні організаторів.

Виставку розгорнуто у двох виставкових залах НЦНК «Музей Івана Гончара».

"У першому залі, який має назву «Життя. Витоки», глядач, ставши на «рушник-долю», наче проходить разом з артисткою її життєвий і творчий шлях: від батьківського порогу до великої сцени життя, зафіксованого в архівних фотоматеріалах...

Архівні фото висвітлюють її перші кроки на сцені, роботу з різними хоровими та музичними колективами, широку концертну діяльність, гастролі та зустрічі з визначними особистостями, успішну працю на театральній сцені та в кіно, громадську діяльність співачки та її громадянську позицію", - зазначають організатори виставки.


Виставка діятиме з 04.11 по 26.11.

Вхід за квитками музею.

Читайте також: У Києві підліток викликав патрульних, аби врятувати молодшого брата від знущань батька