Події
2 листопада 2017
У Дніпрі попрощались із загиблим на Донбасі грузином-добровольцем «Гюрзою-2»
31 жовтня унаслідок зіткнень біля Донецького аеропорту загинув грузин-доброволець полку "Азов" Георгій Саралідзе.
news-image

Тіло загиблого грузинського добровольця Георгія Саралідзе з позивним "Гюрза-2" до Запоріжжя відправляли із моргу у Дніпрі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Ірина Цебермановська, передає «Є!»

Біля моргу лікарні Мечникова у Дніпрі з ним попрощалися, а тіло загиблого волонтерським мікроавтобусом відправили до Запоріжжя на поховання.

"Власне кажучи, це місто не є батьківщиною загиблого бійця. Георгій Саралідзе народився 8 вересня 1977 року в Грузії. За освітою – професійний військовий. Він закінчив розвідувальний факультет військової академії у Тбілісі. Згодом вирішив продовжити навчання у Туреччині на факультеті контррозвідки військової академії у Стамбулі. Свої знання Георгій використав під час бойових дій в Абхазії та Осетії", - написала Ірина Цебермановська.

Ірина зазначила, коли у 2014 році Росія напала на Україну, Георгій Саралідзе поїхав в Україну і перетворився з підполковника грузинської армії у рядового солдата.

"Він служив у 2-й роті полку «Азов», потім у 25-му окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь». Через деякий час став командиром розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону 92-ї окремої механізованої бригади. Восени 2017 року приєднався до лав 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Георгій Саралідзе став старшим навідником гранатометного відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки. Але 31 жовтня під час виконання бойового завдання у районі Донецького аеропорту «Гюрза-2» потрапив у ворожу засідку. У результаті, йому довелося вчергове змінити підрозділ, Георгій отримав наказ про перехід до Небесної Гвардії України", - написала Ірина.

Забрати з моргу «Гюрзу-2» прийшли його рідні побратими та волонтери.

Як повідомлялося, 31 жовтня унаслідок зіткнень біля Донецького аеропорту загинув грузин-доброволець полку "Азов" Георгій Саралідзе.